Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Vállalkozások számára nyújt segítséget az új mediációs központ

Megalakult a cégeken belüli és cégek közötti konfliktusok kezelésére megoldást nyújtó gazdasági mediációs központ Zala megyében, amely a kamarai iroda hálózatokon keresztül nyújt mediációs szolgáltatást a vállalkozások számára.

A vidéki kamarák közül elsőként a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosít lehetőséget tagjainak és a vállalkozóknak, hogy képzett mediátor segítségével tudják megoldani az üzleti életben keletkező vitás helyzeteket - közölte Varga Zoltán mediátor kedden az MTI-vel.

A szakközgazdász szerint a mediációs szolgáltatás alkalmas eljárási módszer a cégen belüli, tulajdonostársi, munkavállalók és munkaadók közötti konfliktusok kezeléséhez. A szolgáltatás másik területe a közvetítői tevékenység, amely elsősorban a vállalkozások közötti (megrendelői, beszállítói, alvállalkozói) relációban nyújt gyors megoldást a vitás ügyekben.

A mediációs szolgáltatáshoz a Zala megyei kamarák irodái adják a háttérbázist. A kamara Varga Zoltán mediátorral már megkötötte a megállapodást, de a későbbiekben lehetőség lesz a szolgáltatás bővítésére.

A szakközgazdász szerint a választott bíróság intézménye a nagyvállalkozások számára elérhető megoldásnak tűnik, de a mediáció a gyorsabb és olcsóbb megoldást kereső kis- és közepes vállalkozások számára vonzóbb lehet a konfliktusok kezelésére.

Varga Zoltán a mediációs módszer gyakorlati alkalmazásáról azt mondta; a konfliktuskezelés legfontosabb elve a semlegesség és az önkéntesség. A mediátornak mindkét fél számára biztosítania kell annak a lehetőségét, hogy a saját látószögéből elmondja a problémáját, majd ezt követően a mediációs tárgyalás (tárgyalások) keretében segíti hozzá a feleket, hogy megállapodásra tudjanak jutni.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter