Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

105 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba

Több mint 105 ezer diák adott be jelentkezést a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, ez nagyjából megegyezik az előző esztendő adatával, mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár.

images

Alapképzésekre 68 597-en jelentkeztek a február 15-ei határidőig. Ez 1,6 százalékos csökkenést jelent, írja az MTI. Az osztatlan képzésekre 10 400-an jelentkeztek. Ez 6 százalékos bővülés, ami annak is köszönhető, hogy a tanárszakok tavaly óta szintén osztatlan képzésben indulnak. Az előző évinél többen preferálták a felsőfokú szakképzéseket, míg a mesterképzéseknél minimális a csökkenés.

A legnépszerűbb képzési terület a műszaki volt, ide jelentkezett a diákok 16 százaléka. A gazdaságtudományi képzésre a felvételizők 15 százaléka, a pedagógusképzésre 12 százaléka szeretne bejutni.

A legnépszerűbb szak a gazdálkodás és menedzsment volt, míg második helyre az óvodapedagógus képzés jött fel, harmadik a gépészmérnök szak.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter