Megjelent: 13 hónapja

50 ezer új külföldi munkavállalóra van szüksége Hollandiának

A CBS friss jelentése szerint az elmúlt években 750 ezer gazdasági bevándorló érkezett Hollandiába - tudta meg a ProfitLine.

Az elsősorban Lengyelországból és az Európai Unió más keleti tagállamaiból átvándorló munkaerő leginkább olyan szektorokban helyezkedik el, amelyekben munkaerőhiány alakult ki, például a logisztikában - mutat rá a felmérés.

A holland közszolgálati tévé is megkérdezett vállalkozásokat, foglalkoztatási ügynökségeket, tartományi és önkormányzati vezetőket, akik szerint az EU tagállamaiból és harmadik országokból érkezők elengedhetetlenek a jelenlegi helyzetben, Hollandiának továbbra is vonzónak kell maradnia ebből a szempontból.

Egyes szakemberek szerint ez utóbbiból veszített az ország például Németországgal és Dániával szemben.

ProfitLine
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter