Megjelent: 1 hónapja

650 autós flottát zöldít ki az SAP

Négy év alatt a felére csökkenti az egy céges autójára eső károsanyag-kibocsátását az SAP Hungary. A cégnél már csak minden ötödik autócserénél jön képbe hagyományos benzinüzemű jármű.

Az SAP Hungary arculatához régóta hozzátartozik a prémium személyautókból álló vállalati flotta. A dolgozóknak biztosított céges autók munkaerőpiaci vonzereje jelentős. Ráadásul az SAP azon vállalatok közé tartozik, mely lízingkonstrukciók helyett inkább saját tulajdonban kezeli a – jelenleg 650 autóból álló – flottáját.

„A cégautó-szabályzat felülvizsgálata régóta esedékes volt, és elsődleges szempontként kezeltük a fenntarthatósági elveknek való megfelelést. Ugyanakkor a munkatársak számára is élhető, és nem utolsósorban pedig költségek tekintetében is vállalható koncepció kialakítására törekedtünk” – mondja Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

A cél most az, hogy az egy autóra jutó károsanyag-kibocsátást négy év alatt a felére csökkentsék. 

Az új szabályozás két pillérre épül: egyrészt az aktuális piaci árak alapján meghatározott értékhatárokat úgy alakították ki, hogy a kategórián belül lehetővé tegyék azonos komfortfokozatú autó kiválasztását bármelyik meghajtási mód esetén, így elérhetővé válnak a belsőégésű motoroknál jellemzően drágább hibrid, plugin hibrid, és tisztán elektromos üzemű autók is az adott kategórián belül.

Másrészt csökkentették az üzemanyagra fordítható éves keretet, ami szintén a kisebb fogyasztású modellek felé tereli a munkavállalókat. Ha valaki túllépi a keretet, a többletet már neki kell kifizetnie.

A vállalat székhelyén azonban például korlátlan elektromos töltési lehetőséget biztosítanak az erre alkalmas autók számára; a lehetőséggel azok is élhetnek, akik saját tulajdonú autójukat használják.

Az SAP Hungary egyébként azzal számol, hogy az otthoni munkavégzés térnyerésével csökken az ingázásra fordított kilométerek száma, az elektromos töltési lehetőséggel rendelkező autóknál pedig a fogyasztás egy része vagy egésze a munkahelyen ingyenesen vételezett áramból valósul meg.

„A kibocsátás-csökkentési cél elérését nagyban segíti, ha az autóval megtett kilométerek számán is tudunk csökkenteni” – mondja Pintér Szabolcs. A megoldás pedig nem is mindig a céges autó lesz, hanem például autómegosztó szolgáltatás vagy (elektromos) bicikli.

 

 

 

 

  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter