Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A bírság ellenére is megkapja a Hankook a 26 milliárdot

Korábban, a koreai cég visszásnak tűnő munkaügyi gyakorlatának hírére, Kóka János gazdasági miniszter azt nyilatkozta, hogy a tárca a hatályos jogszabályok szerint fog eljárni és megvárja a vizsgálat végét. Ez be is következett, viszont a jogszabályok nem adnak lehetőséget a beruházáshoz nyújtott fejlesztési támogatás utólagos visszavonására.

A Hankooknál sem aggódnak azért, hogy a munkaügyi bíróság ítélete miatt elveszthetik az állami támogatást. Bányai Tibor, humánerőforrás igazgató a Világgazdaságnak elmondta, hogy nem kívánnak fellebbezni, tudomásul vették az ítéletet, a bírságot is befizetik, sőt a határozat kézhezvételéig már számos hiányosságot is pótoltak.

Az állami támogatások munkaügyi feltételeit egyébként az államháztartási törvény szabja meg. Eszerint a pályázóknak az állami támogatás igénylésének időpontját megelőző két évben nem szabad megsérteniük a feltételeket. Ez lehet általános szabály, mint a feketén történő foglalkoztatás vagy a szakszervezeti jogok megsértésének tilalma, de lehet különleges feltétel is, mint például a munkaidőre, a pihenőidőre, a rendkívüli munkavégzésre, valamint a szabadságra vonatkozó rendelkezések. A pályázat kiírója dönthet arról, hogy csak az általános előírásokat veszi figyelembe, vagy a különlegeseket is.
Follow hrportal_hu on Twitter