Megjelent: 3 éve

A keresési szándék jelentősége a keresőoptimalizálás szempontjából

A webes jelenlét, valamint a sikeresség érdekében folytatott keresőoptimalizálás egyik legnagyobb hibáját azzal követheted el, ha olyan tartalmat publikálsz, amely nem felel meg a keresési szándéknak.

jövőmarketing keresőoptimalizálás-

Lehet a kontented minőségi és kulcsszavakra optimalizált, ha nem felel meg a felhasználók igényeinek, nem sokra mész vele. Az online jelenlét fokmérője, hogy jó helyen szerepelj a keresőben, ehhez viszont értened kell, mit szeretne a célcsoportod a kereséssel.

A Miért?

Amennyiben szeretnéd, hogy a weboldalad a Google első három találata között szerepeljen, a folyamatos keresőoptimalizálás lesz a megoldás, ezt nyújtja neked a JövőMarketing havidíjas SEO szolgáltatása

A Google mesterséges intelligenciával megtámogatott algoritmusai fontos változásokon mentek keresztül, és egyre jobban értik, mire gondolnak, valójában mire keresnek a felhasználók. Ezt, vagyis a mögötte álló “miért”-et nevezzük keresési szándéknak.

A Google a keresésekre a legrelevánsabb találatot adja, így látható, hogy a céged sikere múlik azon, mennyire tudod kiszolgálni a felhasználókat, mennyire tudsz megfelelni az igényeiknek, a keresési szándékaiknak. Tartalmaid ezt a szándékot kell, hogy kielégítsék, nem csupán a kulcsszavakra optimalizáltnak kell lenniük. A siker kulcsa a relevancia.

A keresési szándék típusai

A besorolás a felhasználók igényeit veszi alapul. 

  • információs célú keresés: A felhasználó bővebb ismereteket, tájékozódni, edukálódni szeretne. A Google releváns alternatívákat is ajánl, esetenként hasznos videókat is megjelenít a keresésekkel kapcsolatban.
  • navigációs célú keresés: A felhasználó egy adott weboldalra, konkrét márkára keres rá, így a legtöbb esetben ezzel nem kell foglalkozni.
  • kereskedelmi célú keresés: Akkor keres eszerint a felhasználó, ha vásárlás előtt további információkra van szüksége a döntés meghozatalához, véleményeket, összehasonlításokat keres. A kereskedelmi célú kulcsszavak igen értékesek, mivel a keresések jó eséllyel konverzióvá alakíthatók.
  • tranzakciós célú keresés: A felhasználó konkrét termékre keres, vagyis tudja, mit akar megvenni, a vásárláshoz nagyrészt már csak árinformációra van szüksége. Az ilyen típusú kulcsszavak leginkább termék- és kategóriaoldalakhoz, landing page-ekhez kapcsolódnak. 

Mit kezdhetsz vele, ha ismered a keresési szándékot?

A keresési szándékot sok esetben már maga a kulcsszó is sejteti, de ha nem egyértelmű, akkor nézz rá a találati listára. 

A keresési szándék az egyik legfontosabb rangsorolási tényező, így semmiképp nem hagyhatod figyelmen kívül. Amennyiben hosszú távú, stabil organikus forgalmat szeretnél a weboldaladon, olyan személyre szabott tartalmakkal rukkolj elő, amelyek megfelelnek a felhasználók keresési szándékának. 

A konverzió érdekében érdemes a kulcsszavakhoz keresési szándékot is társítani. Ez is a keresőoptimalizálás része, így egy SEO szakértő vagy ügynökség bevonása hasznos lehet a siker érdekében.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nőtt a gépi bérmunka iránti igény az agráriumban

A bérszolgáltatást igénybe vevők 80 százaléka a művelethez szükséges géppark hiánya miatt dönt a bérmunka szolgáltatás igénybevétele mellett... Teljes cikk

Bezár a Henkel egyik magyarországi gyára

A bezárás a fogyasztói igények változása miatt vált szükségessé a vállalat szerint. Teljes cikk

Ilyen lenne az álommunka az Y és a Z generáció számára

A Z generáció felnőtt tagjai inkább dolgoznának népszerű nyári nyaralóhelyen, mint az Y generációsok; az Y-ok pedig jobban élveznék az... Teljes cikk