Megjelent: 6 éve

A lengyelek is bejelentkezhetnek a magyar Praktikerért

A Népszabadság információja szerint a magyar vevőjelöltek mellé egy lengyel hátterű csoport is beszállhat a magyarországi Praktikerekért folyó licitbe.

A svájcban bejegyzett Papag AG korábban már a lengyel Praktiker mind a 24 üzletét felvásárolta, most pedig a magyar barkácsáruházakra is ajánlatot tehet. A Népszabadság úgy tudja, már régóta folynak a tárgyalások a cég és a német felszámolóbiztos között. A Papag AG célja a pletykák szerint az, hogy mind a 19 áruházat megszerzi és tovább működteti a Praktiker márkát.

A lengyel Praktikerek eladásáról szóló német nyelvű közleményében a Papag mindössze annyit ír magáról, hogy egy "magát megnevezni nem kívánó lengyel stratégiai befektető" áll a svájci cég mögött.

A magyar Praktikerre több érdeklődő is van: a Felcsuti Zsolt érdekeltségébe tartozó MPF Holding, az offshore hátterű, ám Kiskunlacházához kötődő Eurogarden Kft. és a KÉSZ-csoport.

Népszabadság / Napi.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter