Megjelent: 6 éve

A lengyelek is bejelentkezhetnek a magyar Praktikerért

A Népszabadság információja szerint a magyar vevőjelöltek mellé egy lengyel hátterű csoport is beszállhat a magyarországi Praktikerekért folyó licitbe.

A svájcban bejegyzett Papag AG korábban már a lengyel Praktiker mind a 24 üzletét felvásárolta, most pedig a magyar barkácsáruházakra is ajánlatot tehet. A Népszabadság úgy tudja, már régóta folynak a tárgyalások a cég és a német felszámolóbiztos között. A Papag AG célja a pletykák szerint az, hogy mind a 19 áruházat megszerzi és tovább működteti a Praktiker márkát.

A lengyel Praktikerek eladásáról szóló német nyelvű közleményében a Papag mindössze annyit ír magáról, hogy egy "magát megnevezni nem kívánó lengyel stratégiai befektető" áll a svájci cég mögött.

A magyar Praktikerre több érdeklődő is van: a Felcsuti Zsolt érdekeltségébe tartozó MPF Holding, az offshore hátterű, ám Kiskunlacházához kötődő Eurogarden Kft. és a KÉSZ-csoport.

Népszabadság / Napi.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter