Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

"A nyugdíjkasszában szó sincs hiányról"

A nyugdíjkasszában szó sincs hiányról - jelentette ki a szocialista Korózs Lajos szavaira válaszolva Selmeczi Gabriella. A Fidesz szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra kérte az MSZP elnökségi tagját, hogy "hagyjon fel valótlan állításaival".

Korózs Lajos szerda délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártjuk a strasbourgi bírósághoz, illetve az Alkotmánybírósághoz fordul a magánnyugdíjpénztárak ügyében.

A politikus bemutatott egy, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁAK) honlapján megtalálható táblázatot is. Szavai szerint ott egy "excel táblán számolnak el a nyugdíjvagyonnal", amiből mintegy 180 milliárd forint hiányzik. Úgy fogalmazott, hogy közgazdászok véleménye szerint, az év végére ez az összeg "akár a hatszázmilliárd forintos vagyonvesztést is elérheti".

Selmeczi Gabriella válaszában azt írta, hogy az MSZP Korózs Lajossal az élen "folyamatosan a legaljasabb módon járatja le Magyarországot". Szavai szerint a szocialista politikusnak "a matematika vélhetően nem tartozik az erősségei közé, hiszen szó sincs hiányról a nyugdíjkasszában". Hozzáteszi, hogy amennyiben a képviselő nincs tisztában számviteli alapfogalmakkal, és képtelen egy excel táblázatot értelmezni, "úgy kérjük, hagyjon fel valótlan állításaival". A szóvivő hangsúlyozza, hogy a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer minden évben egy százalékkal emelte az államadósságot, és a befizetett tagdíjak 6-8 százaléka "vándorolt a pénztárak zsebébe". A fideszes politikus szerint bizonyított tények alapján látható: a magánnyugdíjpénztár tagok vagyonát rendkívül felelőtlenül kezelték és az sohasem volt biztonságban. Selmeczi Gabriella hozzáteszi, ezt támasztja alá az is, hogy a pénztárak, tagdíjakból levont működési költsége akár négy-ötszöröse volt az állami nyugdíjrendszer működési kiadásainak.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter