Megjelent: 12 éve

A prémiumokra is kihat a jelzálogpiaci válság

A jelzálogpiaci válság következtében a két évvel ezelőtti szintre esnek vissza a City befektetési bank alkalmazottainak prémiumai.

A londoni City pénzintézeteiben dolgozó befektetési banki alkalmazottak 2005-ben 7,4 milliárd font (10,7 milliárd euró), 2006-ban pedig 8,8 milliárd font jutalomban részesültek. Ebből 4200-an egymillió font feletti jutalmat vihettek, szemben az egy évvel korábbi 3000-es adattal. Idén azonban a két évvel ezelőtti szintre süllyed a prémiumokra fordítható összeg, csupán 6,2 milliárd fontot oszthatnak szét egymás közt a banktisztviselők. Ráadásul még 2009-ben sem áll vissza a régi rend, mivel a tervek szerint csak 7,9 milliárd fontra növelik a keretet.

A prémiummegvonásokra a jelzálogpiaci válság következtében került sor, a veszteségleírások ugyanis alaposan helybenhagyták a bankok profitját, a kialakult hitelszűkéről nem is beszélve, amely visszafogta a vállalategyesüléseket és a felvásárlásokat, súlyos pénzkötegektől megfosztva ezzel a pénzintézeteket.

E két tényező hatását csökkenti, hogy az árupiacokon továbbra is magas jövedelmeket érhetnek el a befektetési bankok, továbbá a CEBR szerint a pénzintézetek igyekeznek megtartani munkaerő-állományuk javát - a 6500 alkalmazottnak csupán két százalékát küldik el -, ezért nem is veszik vissza nagyon a prémiumokat.

A CEBR becslése szerint a Cityben kifizetett milliárdos jutalmak fele a londoni ingatlanpiacra áramlik, így a prémiumok csökkenése visszafogja a londoni ingatlanszektor teljesítményét is - írja a Napi Gazdaság.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter