Megjelent: 9 éve

A testsúlyunk is hatással van a fizetésünkre?

Az alak és a testsúly a munka világában való érvényesülésre is kihathat - állítja a www.humanresourcesiq.com oldalán megjelent cikk, mely szerint anyagi következményekkel is járnak a kilóink.

Mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a média által közvetített, a divatmagazinok által sugallt ideális női testalkat, mely szinte az anorexia határait súrolja, távol áll az átlagostól. Arról azonban eddig kevés szó esett, hogy a nők számára milyen előnyökkel járhat a vékonyság - például a fizetésük szempontjából.

Az elhízott nők hatvan százaléka, az elhízott férfiaknak pedig negyven százaléka bevallottan kirekesztve érzi magát testsúlya miatt a munkahelyén. Timothy Judge és Daniel Cable új kutatása bebizonyítja, hogy kapcsolat van a nemek, az elhízottság, és a fizetések között. 12000 amerikait vizsgáltak meg egy 25 éves perióduson keresztül, 15 féle szempontból - olvashatjuk a fórumon.

Az egyik legérdekesebb eredmény szerint a nehezebb testsúlyú férfiak többet keresnek, mint a vékonyabb társaik, míg a nőknél pont fordított a helyzet: a kövérebb nők fizetése a kevesebb.

A súlyváltozás és a fizetések közötti összefüggés még érdekesebb. A férfiaknál a testsúly növekedése a kereset gyarapodásával járt együtt, így számukra kifizetődőnek bizonyult az elhízás. A tendencia a másik nemnél azonban ismét fordítottan működött: a nőknél a zsírpárnák növekedését kevesebb fizetés kísérte.

Ez a felmérés is azt bizonyítja - írja a cikk, hogy nem szabad lebecsülnünk a súly szerinti diszrkimináció létezését a munkahelyeken. A felmérésben részt vevő nők 81 százaléka, a férfiaknak pedig 65 százaléka támogatja, hogy a súlydiszkrimináció ellen törvényekkel védjék a munkavállalókat a jövőben.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter