Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 éve

A vártnál jobban bővült a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás júliusban az Egyesült Államokban - derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet adataiból.

A humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó intézet kimutatása szerint az év hetedik hónapjában 219 ezerrel emelkedett a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma, ami februárban mért 241 ezres érték óta a legnagyobb szám.

Piaci elemzők ennél kisebb értéket, 185 ezres növekedést vártak júliusra. A júniusra közölt 177 ezres növekedést felfelé, 181 ezerre módosította az ADP a felülvizsgálat után.

Júliusban a legfeljebb 49 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalatoknál 52 ezerrel, az 50-499 alkalmazottat foglalkoztató középvállalatoknál 119 ezerrel, a nagyvállalatoknál pedig 48 ezerrel emelkedett a munkahelyek száma.

A növekedés négyötöde jutott a szolgáltatóipari szektorra (177 ezer), az árutermelésben pedig 42 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma. A feldolgozóiparban 23 ezerrel, az építőiparban 17 ezerrel, a nyersanyagipar-bányászatban pedig 3 ezerrel nőtt a létszám.
Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli a gazdaság egészére vonatkozó júliusi munkaerő-piaci adatait. Elemzők 190 ezres növekedést várnak a júniusi 213 ezres emelkedés után.

MTI
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nagy-Britannia ismét komoly korlátozásokra kényszerül a járvány miatt

Részleges, elsősorban a vendéglátószektor működését érintő korlátozásokat jelentett be Boris Johnson brit miniszterelnök az új típusú... Teljes cikk

Csökkent a munkanélküliség Szlovákiában

Ha kevéssel is, de júliushoz képest augusztusban tovább csökkent a munkanélküliek száma. Teljes cikk

Robotokkal pótolják a hiányzó munkaerőt a tokiói boltokban

A megoldással a járvány elleni védekezést is segítik. Teljes cikk