Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 napja

A VDSZ-elnök szerint nincs valós érdekvédelem az egészségügyben

Székely Tamás szerint az egészségügyi érdekvédők a dolgozókra nézve hátrányos bérmegállapodást kötöttek a kormánnyal.

A VDSZ elnöke közleményt adott ki, melyben bírálja az egészségügyi érdekvédőknek a kormánnyal kötött bérmegállapodását. Székely Tamás szerint Cser Ágnes elárulta az egészségügyi dolgozókat mint szakszervezeti vezető.

A teljes közlemény:

A VDSZ arról értesült, hogy Cser Ágnes, Éger István és Toma Lajos magukat az egészségügyi dolgozók érdekvédőinek tartó személyek a dolgozókra nézve hátrányos bérmegállapodást kötöttek a kormánnyal. Ezért a VDSZ vállalja minden olyan az egészségügyben érintett dolgozó ügyének jogi képviseletét, akit ennek a megállapodásnak a végrehajtása hátrányosan érint. Az egészségügyi érdekvédőknek ugyanis sikerült oly “előnyös béralkut” kötniük, amelynek révén az állam által kötelezően adandó minimum papíron növekedett ugyan, de a pénztárca ettől nem lett vastagabb. A nyilvánosság elé tárt dokumentumból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a Cser Ágnes, Éger István és Toma Lajos által “kiharcolt” sikeres béremelés a pótlékokkal együtt nem több mint az az összeg, amelyet az egészségügyi dolgozók eddig is kézhez kaptak. A dolgozó tehát ma is pontosan annyit keres, mint a béremelés előtt.

Nincs valós érdekvédelem az egészségügyben - hangsúlyozta a kormánnyal kötött egyezség kapcsán Székely Tamás VDSZ-elnök, Cser Ágnes mint szakszervezeti vezető nem először árulta el az egészségügyi dolgozókat. Korábban egyébként az egri Markhot Ferenc kórházban hasonló helyzetbe került 697 szakszervezeti tagon keresztül tudott segíteni a munkavállalókon a Székely Tamás által vezetett szakszervezet.
Follow hrportal_hu on Twitter