Megjelent: 8 éve

Aggályosnak tartják a Metro-sztrájkot

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) aggályosnak tartja, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkot helyezett kilátásba a Metro áruházaiban - írja a keddi Népszabadság.

A KASZ azért fontolgatja a munkabeszüntetést, mert úgy látják, hogy a cég dolgozóinak döntő többsége nem kapja meg a bérkompenzációt. A Népszabadság szerint a KASZ akciót fontolgat más nagy áruházláncnál is.

Az OKSZ szerint azonban a KASZ nem néz szembe a valós helyzettel. A kereskedők ugyanis az év elején elsősorban azt vizsgálják, hogyan tudják a munkahelyeket megőrizni. Ráadásul az áruházláncoknál foglalkoztatottak jelentős része eddig a szakmai átlagnál többet keresett, és korábban is előfordult, hogy a béremelésről egyes cégek csak később döntöttek - érvel a lapban Vámos György. Az OKSZ főtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy a megalapozatlan béremelés könnyen vezethet forráshiányhoz, és az ágazat nagy cégei a különadók nyomán veszteségesek.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter