Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 9 éve

Aradi Viktória, a Qualysoft HR-tanácsadója

Aradi Viktória ez év januárja óta a Qualysoft Informatikai Zrt. HR-tanácsadója. Feladata a vállalat humánpolitikai célkitűzéseinek, stratégiájának és akcióterveinek elkészítése, megvalósítása és működtetése. Viktória azt szeretné elérni, hogy olyan folyamatokat és vállalati HR-eszköztárat legyen képes kialakítani, amelyek támogatják a kollegák jóllétét, hozzájárulva ezzel a vállalat sikerének növekedéséhez.

images

Aradi Viktória 2003-ban érettségizett a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium német-angol tagozatán. A gimnáziumi éveket követően a Zsigmond Király Főiskola humán erőforrás menedzser szakára nyert felvételt, itt szerezte meg közgazdasági diplomáját is. Mivel már akkor is fontosnak tartotta, hogy az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatot is szerezzen, ezért jelentkezett a T-Mobile Magyarország Rt.-hez, ahol a humánerőforrás osztályon fél évet töltött HR-gyakornoki pozícióban.

"Az élet úgy hozta, hogy az első munkahelyem mégsem a versenyszféra lett, hanem a közigazgatási szektor. A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató Központnál (később Nemzeti Közigazgatási Intézet) kiválasztási szakreferensként dolgoztam közel három éven keresztül. Új szervezet lévén a kiválasztási folyamat kidolgozása és folyamatos fejlesztése szinte napi feladatot jelentett számunkra, amelynek köszönhetően a korábban megszerzett elméleti tudást még inkább sikerült átültetni a gyakorlatba" - emlékszik vissza Viktória. Az itt töltött időszak alatt főként közigazgatási felsővezetők kiválasztásával, módszertani fejlesztésekkel foglalkozott, valamint részt vett az intézmény által indított és támogatott integrációs programok, illetve az Y generációval foglalkozó projektek munkáinak koordinálásában.

Aradi Viktória
Éppen ezért, ezen időszak alatt mélyebben beleásta magát a különböző generációk (elsősorban az X és az Y) munkához való hozzáállásával, munkamotivációjával és egy adott szervezeten belüli együttműködésének kérdéskörével kapcsolatos kutatásokba. A tanulmányok elemzése során kristályosodott ki számára, hogy miben és milyen mértékben tér el a különböző generációk mentalitása, gondolkodásmódja, munkához való attitűdje. Viktória úgy látja, hogy egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak egyszerűen más, mindig az adott társadalmi rendszerhez, korhoz idomul. "Fontosnak tartom, hogy a munkáltató ne feltétlenül akarjon ezeken az attitűdökön változtatni, hanem próbálja meg ezeket a különbözőségeket elfogadni, és az adott nemzedék pozitív aspektusaira építve sikeres együttműködést biztosítani a munkavállalókkal. Örülök annak, hogy a KSzSzK-ban olyan kollegákkal volt szerencsém együtt dolgozni, akikkel a közös munkát nem munkának éltem meg, hanem élvezetes és hasznos szakmai és baráti együttlétnek, melynek eredményeképpen sikeres projekteket zártunk le és közben folyamatosan bővült szakmai tudástárunk is" - mondja Viktória, aki azt is nagyon fontosnak tartja, hogy a munkakörnyezet, amiben az életünk jelentős részét töltjük, olyan pozitív szemléletű, támogató éra legyen, amelyben valóban jól érezzük magunkat, és ahol szakmailag ki tudunk teljesedni.

A szakember 2011-ben csatlakozott a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. HR-csapatához, ahol toborzás-kiválasztási specialista munkakörbe került. Főbb feladatai közé tartozott a vállalat egészére vonatkozóan valamennyi toborzás-kiválasztási feladat ellátása (főként mérnökök, IT szakemberek, értékesítési menedzserek kiválasztása); karrier-tanácsadás; valamint a vállalat gyakornoki programjának koordinációja.

A vállalat 2012-es integrációját követően- immár a T-Systems Magyarország Zrt. berkein belül - HR-business partnerként kapott lehetőséget, ahol feladata az Értékesítés divízió teljes körű HR-koordinációja és támogatása volt. "Üzleti partnerként képviseltem a HR-t a divízión belül, és egyben közvetítettem az üzleti terület igényeit a HR-szervezet felé. Ez a tevékenység tehát folyamatos együttműködést jelentett a divízió közép- és felsővezetőivel a területüket érintő valamennyi HR-kérdésben: toborzás-kiválasztás, teljesítmény menedzsment, javadalmazás, képzés-fejlesztés; valamint teljes vállalatot érintő HR-projektek koordinálása" - mondja Viktória.

A tavalyi év folyamán betekintést nyert egy magyar tulajdonú startup vállalat működési struktúrájába is, ahol egy országos toborzási program koordinátoraként látott el szakmai feladatokat.

Idén januárban új munkahelyen kezdett: a Qualysoft Informatikai Zrt. HR-tanácsadója lett, ahol feladata a vállalat humánpolitikai célkitűzéseinek, stratégiájának és akcióterveinek elkészítése, megvalósítása lett.

Mivel kiemelten fontos számára a szakmai hitelesség, ezért az elmúlt néhány évben próbált nagy hangsúlyt fektetni az egyéni kompetenciafejlesztésre: ezért több szakmai, kommunikációs és projektmenedzsment képzésen vett részt, valamint számos munkahelyi képességteszt és személyiség kérdőív kiértékelésének módszertanát sikerült elsajátítania. További tervei között szerepel, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem szupervizor képzésén folytatja tanulmányait. "A szupervízió azt a plusz tudást adhatja meg a munkámhoz, amellyel az egyén tanulását, fejlődését, és a személyes hatékonyság növekedését megfelelőképpen tudom majd támogatni " - mondja Viktória.

Hitvallása szerint a hiányosságok és a kudarcélmények tudatának erősítése helyett az egyén erősségeire, a sikerélményekre és a pozitív visszacsatolásokra kell koncentrálni, ezért véleménye szerint meg kell találni azt a tevékenységet a kolléga számára, amit teljes szívvel tud és akar végezni.

A munka-magánélet összhangjának megtartása korábban problémát okozott Viktória számára is. "Rá kellett jönnöm, hogy egyik a másikkal csak kézen fogva tud egységet alkotni, ezért most már tudatosan figyelek az egyensúly fenntartására. A családommal és a barátaimmal való bármilyen jellegű időtöltés energetizál, ahogyan a heti többszöri sporttevékenység is. Az önkéntességre is kiemelt figyelmet fordítok az életemben. Próbálok olyan önkéntes tevékenységekben részt venni, amelyek fókuszában elsősorban a gyermekek állnak."
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk