Megjelent: 4 éve

Átalakul a NAV és a vezetése

Ma tárgyal a kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új vezetési rendszeréről szóló törvényjavaslatról. A jogszabály az előzetesen tervezetthez képest néhány hetes csúszással kerül a kabinet elé, ám a lényege nem változott - tudta meg a Világgazdaság.

images

A NAV központi hivatal lesz, amelyben megszűnnek a regionális igazgatóságok, a rendszerben a megyei hivatalok után a másodfok a központi irányításhoz kerül. A hivatal a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozik majd, irányításáért pedig a tárca adóügyi államtitkára felel. Tállai András korábban már beszélt arról, hogy négy helyettes államtitkárral közösen irányíthatják majd a szervezetet.

A Világgazdaság értesülése szerint a helyettes államtitkárok az egyes szakmai területeket felügyelhetik majd, vagyis az üzemeltetési területek vezetői csak a harmadik szintre kerülhetnek a hierarchiában.

Vágújhelyi Ferenc elnökhelyettes az informatikai területet, míg Kiss Ferenc az erőforrás-gazdálkodást felügyeli jelenleg.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter