kapubanner for mobile
Megjelent: 12 éve

Átszervezés a Volkswagen Csoportnál

Átfogó szerkezeti és személyi átszervezéssel kíván további lendületet biztosítani „Stratégia 2018” programja megvalósításának a Volkswagen Csoport.

Vállalatunk jelentős növekedésen ment át az elmúlt évek során, miközben tovább bővítette nemzetközi tevékenységét. E mélyreható átszervezéssel a működésünkkel szemben támasztott, jelentősen megnövekedett igényeknek kívánunk megfelelni. Ezzel egyidejűleg minden feltételét biztosítani kívánjuk annak is, hogy a Volkswagen Csoport és márkái a jóval nehezebb piaci körülmények közepette is a megkezdett sikerpályán haladhassanak tovább" -– hangsúlyozta Prof. Dr. Martin Winterkorn, az igazgatótanács elnöke. A felügyelőbizottság korábbi rendkívüli ülésén már jóváhagyta a tervezett intézkedéseket.

Mindezek szellemében a teljes vállalatcsoport szintjén új, "Kína" feladatkör jelenik meg az igazgatótanácsban, amely a társaság világszerte legjelentősebb piacát hivatott szolgálni. A Volkswagen Csoport a 2011-es gazdasági év folyamán mintegy 2,3 millió járművet értékesített a kínai régióban, nagyjából 2,6 milliárd euró működési eredményt produkálva. Az új feladatkör felelőse Prof. Dr. Jochem Heizmann lesz, aki korábban az igazgatótanács új járművekért felelős tagja volt.

A haszonjármű-üzletág az elmúlt évek során a Volkswagen Csoport értékesítésében a második jelentős pillérré lépett elő. Az igazgatótanács további új, "Haszonjárművek" feladatköre Leif Östling irányítása alatt ennek megfelelően annak érdekében jön létre, hogy az MAN, Scania és Volkswagen Haszonjárművek márkák szoros együttműködésben használhassák ki a vállalati szinergiák kínálta lehetőségeket, valamint az ebben a piaci kategóriában rendelkezésre álló világméretű növekedési potenciált. Ennek értelmében a Volkswagen Haszonjárművek márka a jövőben a "Haszonjárművek" üzletág alá rendelve működik majd.

Az augusztus 31-ig a Scania igazgatótanácsának elnökeként tevékenykedő Leif Östling munkáját új pozíciójában az MAN, a Scania és a Volkswagen Haszonjárművek menedzsereiből álló csapat támogatja, még hatékonyabban segítve az egyes márkák további együttműködését, illetve fejlett hálózatba szervezését.


Személyi változásokA Volkswagen Csoport szintjén végrehajtott intézkedések mellett az egyes márkák működésében is fontos változások következnek:

-Dr. Georg Pachta-Reyhofen, az MAN SE igazgatótanácsának szóvivője a Volkswagen Csoport vezetésének tagjaként további feladatokat vesz át, immár a teljes vállalatcsoport szintjén koordinálva a motor-üzletágat. Az MAN Truck & Bus AG igazgatótanácsa szóvivői posztját Anders Nielsen tölti majd be, aki eddig a Scania vezetésének a termelésért és a logisztika területeiért felelős tagjaként tevékenykedett. A Scania igazgatótanácsának elnöke Martin Lundstedt lesz, aki jelenleg a franchise és gyári értékesítés területét felügyeli a márkánál.

-A Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának szóvivőjeként, s egy személyben a hannoveri műszaki fejlesztés felelőseként az eddigiekben a ShKODA fejlesztési igazgatójaként dolgozó Dr. Eckhard Scholz tevékenykedik majd.

-A ShKODA igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés szakterületéért felelős tagja Dr. Frank Welsch lesz, aki jelenleg a Volkswagen márka felépítmény-fejlesztési részlegének vezetője.

-Dr. Wolfgang Schreiber, eddig a Volkswagen Haszonjárművek márka igazgatótanácsának szóvivője a Crewe-i Bentley Motors elnök-vezérigazgatójaként, illetve a Bugatti vezetésének elnökeként folytatja pályafutását.

-Wolfgang Dürheimer, a Bentley és a Bugatti eddigi vezérigazgatója Ingolstadtban, az Audinál veszi át az igazgatótanácsban a műszaki fejlesztés területét. Ezzel egyidejűleg Luca de Meo, a Volkswagen Csoport és a Volkswagen márka eddigi marketing- és értékesítési igazgatója az Audi igazgatótanácsának a marketingért és az értékesítési területeiért felelős tagjává válik. Dr. Bernd Martens, jelenleg a Volkswagen Csoport vezetésében az új termékek gyártáskezdete területének beszerzési felelőse az Audi igazgatótanácsában veszi át a beszerzés feladatkörét.

Az említett személyi változások 2012. szeptember 1-i hatállyal lépnek érvénybe.

Az igazgatótanácsi személyi átszervezések során a Volkswagen Csoport teljes mértékben saját vezetőire épít, köztük márkaszinten három hölgy topmenedzserrel. "Nagy örömünkre szolgál, hogy vállalatcsoportunk mára az autóipar legelismertebb szakembereinek egyik gyűjtőhelyévé vált, ahol az elmúlt évek célzott személyi erősítései nyomán valóban első osztályú menedzsment állhatott össze. A mostani átszervezéssel saját erőforrásból bővítjük tovább a vezetés egyes márkákon átívelő, nemzetközi szintű kapcsolatait és együttműködését" -– fejtette ki Dr. Horst Neumann az igazgatótanács a személyügyi területéért felelős tagja.

Prof. Dr. Martin Winterkorn így fogalmazott a személyi változásokkal kapcsolatban: "Egyértelmű célkitűzésünk, hogy dinamikusan és stabilan haladjunk tovább az elmúlt évek sikerpályáján. Meggyőződésem szerint minden eddiginél inkább érvényes, hogy a Volkswagen Csoport a megfelelő pozíciókban a megfelelő személyekkel folytathatja "Stratégia 2018" programja sikeres megvalósítását."

Winterkorn emellett a vállalat változatlanul érvényes vezetési elveiről is szólt: "Jelenleg és a jövőben is a többmárkás stratégia szolgál a Volkswagen sikerének legfőbb alapjául, amelyben minden márka működését magas fokú operatív önállóság és felelősségtudat jellemzi. Ezzel párhuzamosan most a szakmai tudás vállalatcsoporton belüli áramlását és a személyi pozíciók fejlett hálózatát erősítjük célzottan, újabb szinergiák lehetőségét tárva fel. A növekedés minden rendelkezésre álló lehetőségét teljes mértékben ki kívánjuk aknázni, amelyből minden egyes márkánk, illetve a Volkswagen Csoport egészében is jelentősen profitálhat."
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Rendhagyó szülő-gyermek napot tartottak a Tesco dolgozóinak

A Tesco anyák napja alkalmából áruházi és irodai bejárással várta a kollégák anyukáit, hogy lehetőségük legyen jobban megismerni gyermekeik munkakörülményeit. Teljes cikk

A kormány együttműködési megállapodást írt alá a digitalizáció fejlesztése érdekében

A kormány együttműködési megállapodást kötött a Yettel Magyarországgal és a Cetin Hungary Zrt.-vel a digitalizáció és a távközlés fejlesztése... Teljes cikk

Minden ötödik magyarországi német vállalat leépítést fontolgat idén

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tagvállalatai javulásra számítanak üzleti helyzetük tekintetében, és nem számítanak a... Teljes cikk