Megjelent: 9 éve

Ausztráliában a legegyenlőbbek a nők

A nemi egyenlőtlenségeket és esélyeket vizsgáló nemzetközi kutatás szerint Ausztráliában a legjobb a nők helyzete a férfiakhoz képest. A 128 ország közül Magyarország a 16. a listán - olvasható az ELTE Társadalomtudományi Karának Hírlevelében.

A nemek közti egyenlőséget vizsgáló országlistát a Booz & Company készítette el. Érvelésük szerint a következő évtizedben körülbelül egymilliárd nő fog belépni a munkaerőpiacra, ám ez az egymilliárdos szám közel sem kap olyan figyelmet, mint amikor India vagy Kína lakossága érte el ezt a számot. A "The Third Billion Index" címmel összeállított kutatás épp ezért a nők jelentette gazdasági, társadalmi potenciálra híva fel a figyelmet.

A kutatás összeállításához a szakértők értékelték a vizsgált 128 ország teljesítményét a nők alap-, közép- és felsőfokú tanulmányi lehetőségeit, az egyenlő munkáért egyenlő bérezést elv érvényesülését, a diszkrimináció elleni jogszabályok meglétét és érvényesülését, a gyermekgondozási támogatásokat, valamint a nők tulajdonjogait és hitelfelvételi lehetőségeit illetően. Ezeken túl megnézték a nők férfiakhoz viszonyított piaci arányát, a bérkülönbségeket, valamint a nők arányát a cégvezetők és politikusok körében.

A fenti mutatók alapján összeállított skála szerint Ausztráliában a legegyenlőbbek a nők és a férfiak, annak ellenére, hogy utóbbiak fizetése még a kontinensnyi országban is elmarad a férfiakétól. Ausztrália mellett Norvégia, Svédország, Finnország és Új-Zéland szerepel az öt legjobb esélyegyenlőségi mutatókkal rendelkező ország között. Az első húsz ország között Németország, Kanada, Belgium, Izland, az Egyesült Királyság is helyet kapott. Magyarország 16. helyezettként szintén élen jár a 128 ország között.

A tíz legrosszabb mutatóval Nigéria, Irán, Elefántcsontpart, Szaúd-Arábia, Szíria, Csád, Szudán és Pakisztán rendelkezik. A 128 országot tartalmazó listát Jemen zárja.

A kutatás összeállítói megállapítják, még a legjobban teljesítő országokban is megtalálhatók azok a közös kihívások, amelyek nincsenek kielégítően kezelve. A legtöbb országban a nők gondozzák a gyermekeket és a betegeket, amely szerep sokszor akadályozza gazdasági fejlődésüket. Az egyenlő esélyek érvényesüléséhez a gyermek-, beteg- és idősgondozást széles körben elérhetőbbé kell tenni, és olyan kulturális változások elindítására is szükség van, amelynek eredményeként a gondozási feladatok egyenlőbbé váljanak a nők és a férfiak között.

ELTE Társadalomtudományi Kar Hírlevél
  • 2022.01.19 Időgazdálkodás képzés A résztvevők felkészítése arra, hogy hatékonyabban tudják beosztani idejüket és hatékonyabban tudják elrendezni munkahelyi és otthoni teendőiket. Cél továbbá, hogy személyes hatékonyságuk növelése érdekében fejlődjenek a résztvevők kommunikációs stratégiái. Részletek Jegyek
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. Vezetői Best Practice Fórum A HR és a vezetés szerepe és kihívásai a jelenlegi piaci helyzetben. A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben hogyan lehet megtalálni és kiválasztani a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt? – Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani? Employer Branding. A toborzás csatornái, jó gyakorlatai. Munkatárs ajánló program. Részletek Jegyek
  • 2022.02.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az iskolák fele bezárhat a tanárok sztrájkja miatt Franciaországban

A szakszervezetek elégedetlenek a járványhelyzet kezelésével. Teljes cikk

Búzában kapják a fizetésüket az állami dolgozók Afganisztánban

Több tízezer dolgozó pénz helyett búzában kapja majd meg bérét a válság miatt Afganisztánban. Teljes cikk

Kevesebb táppénzt kapnak az oltatlan IKEA-dolgozók Nagy-Britanniában

Kevesebb táppénzre számíthatnak a karantén idejére azok a dolgozók, akik nem vették fel az oltást. Teljes cikk