Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Bajban a Synergon: költségcsökkentés, elbocsátások várhatók

A Synergon Informatikai Nyrt. a felmondott szerződésekkel magyarázta, hogy a második negyedévben 491,5 millió forint veszteséget könyvelt el. Az eredményre a társaság jelentése szerint a menedzsment "drámai hatással bíró lépéseket" tervez.

A Synergon Informatikai Nyrt. 491,5 millió forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el 2011 második negyedévében az első negyedévi 346 millió forint veszteség után. A tavalyi második negyedév vesztesége 5,7 millió forint volt.

A társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentése szerint a második negyedévi árbevétel 3,834 milliárd forint volt, ami 11 százalékkal kisebb a 2010. azonos időszakinál.

Az idei első hat hónap árbevétele 7,986 milliárd forint, 2 százalékkal alacsonyabb a bázisnál. A féléves veszteség 838 millió forint, szemben a tavalyi 38,7 millió forint nyereséggel.

A társaság felmondott szerződésekkel magyarázta az eredmény romlását. A Vidékfejlesztési Minisztérium általi elállás miatt meg nem fizetett Microsoft licence beszerzés értékére 226 millió forint értékvesztést számolt el a cég. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság által felmondott szerződés miatt képzett céltartalék 110 millió forintos költségnövekményt okozott. Ezek mellett a székhelyváltozással összefüggésben 145 millió forint elszámolt értékcsökkenést említ a jelentés.

A magyarországi vállalatoknál májusban végrehajtott leépítések költségcsökkentő hatásai a harmadik és negyedik negyedév eredményeiben mutatkoznak majd meg. A jelentés szerint a menedzsment "az eredményre drámai hatással bíró
lépéseket" tervez. Az igazgatótanács szeptember első hetére tervezett döntései érinteni fogják a humánerőforrás területét, az állóeszköz állomány méretét és finanszírozását, a személyekhez kapcsolódó járulékos költségeket, és várható egy átfogó finanszírozás átalakítás is.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter