Megjelent: 11 éve

Bezárja egyik finnországi kutatóbázisát a Nokia

Bezárja egyik finnországi kutatóbázisát és csökkenti a salói üzemének kapacitását a Nokia. A vállalat a kapacitásmérséklést a mobiltelefonok iránti kereslet csökkenésével magyarázza.

A vásárlók jelentősen visszafogják kiadásaikat a tartós fogyasztási cikkek terén, így mobiltelefonokból is kevesebb fogy. A költségcsökkentési intézkedésekkel a Nokia a tervek szerint évi több mint 700 millió eurót spórol meg.

A kutatóközpontból 320 alkalmazottat bocsátottak el, Salóban időszakosan 20-30 százalékát építik le a 2500 fős munkaerőnek.

Világgazdaság Online
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter