Megjelent: 4 éve

Biztos, hogy felkészült a télre?

Bár sokáig kitartott a szokatlan kora őszies időjárás, az utóbbi napok fagyos gondolatokat ébresztettek bennünk. Talán sokan csak most kapkodják a fejüket, hogy ideje lenne ellenőrizni a fűtőberendezéseket, kályhákat, kandallókat. Az előttünk álló negyedévben a nagy séták helyett a szobánk melege lesz az egyik legjobb dolog az életünkben. Feltéve, ha betartjuk a biztonsági előírásokat és elvégezzük a szükséges ellenőrzéseket.


Miket érdemes ellenőriztetni a fűtés megkezdése előtt?


A fűtési szezon előtt az alábbiakat érdemes elvégezni:

  • fűtési rendszer teljes átvizsgálása
  • kémény, füstcsövek átvizsgálása, koromtalanítás
  • fűtőtestek átvizsgálása, tisztítása
  • kazán tisztítása

Ha szükséges, cseréltessük ki az elkopott alkatrészeket, összekötő csöveket, idomokat. Ez nagyon fontos, mert a keletkező hő hatására még a kifogástalan minőségű füstcső is hosszanti irányba tágul. A füstcső feladata, hogy az égéstérben keletkező füstgázokat a kéménybe juttassa. Ellenőrizni kell, hogy helyesen van-e rögzítve, különben a gázok szeles időben visszaáramolhatnak a rendszerbe. A füstcsöveket minden esetben biztosítani kell elmozdulás ellen. Amennyiben a füstcső rossz állapotú, nem megfelelően rögzített, haladéktalanul cserélni vagy javítani kell. A füstcsövek megfelelőségét a kéményseprők ellenőrizni fogják!

A VasMuszakiBolt.hu webáruház olyan kínálatot állított össze, hogy bármilyen fűtési rendszerhez megtalálhatók legyen a szükséges alkatrészek, kiegészítők. Így megtalálhatók a fűtőberendezések és a kémény összeköttetésében lévő füstcsövek és idomok is.

Mit kell tudni a füstcsövekről?


A füstcsövek két csoportját különböztetjük meg:

  • Vékony falú füstcsövek: 0,5 mm vastag lemezből készülnek
  • Extra vastag füstcsövek: vastagságuk 2 mm is lehet. Gyakran használják klasszikus fűtéshez, fatüzelésű kandallókhoz, vegyes tüzelésű kazánokhoz. Rendkívül hőállóak, és felhasználásuk sokoldalú, akár kerámiabetétes, akár bélelt téglakéményhez is csatlakoztathatók.

A füstcsövek 105 mm, 120 mm, 130 mm és 150 mm átmérőjű méretben kaphatók, 25 cm, 40 cm, 50 cm, 80 cm-es hosszúságokban. A füstcsövek felületképzése festéssel történik. Az extra vastag füstcsövek beszerelését minden esetben szakemberre kell bízni, beszerelés előtt a kéményt minden esetben ellenőriztetni kell, különben az életével játszik!

Amennyiben korszerűsítené fűtési rendszerét, vagy az alkatrészeket kellene kicserélnie, kérjen árajánlatot a VasMuszakiBolt.hu webáruház munkatársaitól, akik készséggel állnak rendelkezésére.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter