Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Bringázz a munkába! - eddig 1.890-en regisztráltak

A miniszteri biztos elmondta, hogy a szeptember 3-ától 14-ig tartó programra eddig 276 csapat, egyénileg pedig 882 fő regisztrált az interneten. Idén összesen 1.882-en regisztráltak az interneten, vállalva ezzel, hogy a program két hete alatt legalább négyszer kerékpárra ülnek.

Hozzátette: a regisztráltak összesen 45 ezer kilométert tettek meg, és kilenc tonnányi szén-dioxidtól kímélték meg a környezetet azzal, hogy biciklivel mentek a munkahelyre. Bodor Ádám felhívta a figyelmet arra, hogy a program végső célja, hogy életmód-változtatásra ösztönözzék az embereket; Európában a napi utazások 14-17 százalékát biciklivel teszik meg, míg Magyarországon ugyanez mindössze 3-4 százalék. Ha ez a szám elérné a 10 százalék körüli értéket, az már az energiaellátásban is érezhető volna - tette hozzá.

A Kerékpáros Magyarország Program rövidtávú intézkedések után, a civil szervezetek bevonásával készült el. A program meghatározza a kerékpáros közlekedés, a turizmus, a sport és a rekreáció fejlesztéséhez szükséges tennivalókat, ennek forrásait, és a 2007-2013 időszakra megvalósítási ütemtervet készít elő. Ennek része az európai minta alapján szervezett Kerékpárral a munkába kezdeményezés is, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata is támogat.

A programra a www.gkm.gov.hu/kamba internetes honlapon lehet regisztrálni.  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter