kapubanner for mobile
Megjelent: 4 hete

Hogyan biztosítsuk a kerékpáros munkába járást?

Az elmúlt években a kerékpár és az elektromos kerékpár egyre népszerűbbé vált a munkába járás és szabadidős tevékenységek során egyaránt. Ennek a tendenciának a kihasználása nem csupán egyéni előnyöket rejt magában, hanem vállalati szinten is számos pozitívummal jár. Az adómentes kerékpár cafeteria kiváló lehetőséget kínál a vállalatoknak a dolgozói elégedettség növelésére és a munkaerő megtartására.

Kerékpár biztosítás hello-

Az elmúlt években a kerékpár és az elektromos kerékpár egyre népszerűbbé vált a munkába járás és szabadidős tevékenységek során egyaránt. Ennek a tendenciának a kihasználása nem csupán egyéni előnyöket rejt magában, hanem vállalati szinten is számos pozitívummal jár. Az adómentes kerékpár cafeteria kiváló lehetőséget kínál a vállalatoknak a dolgozói elégedettség növelésére és a munkaerő megtartására.

Kerékpár használatba adása a dolgozóknak 2022-től adómentes, ami megnyitotta az utat a munkáltatók előtt arra, hogy saját kerékpárflottát hozzanak létre dolgozóik számára. Ennek nem csupán a munkavállalók élvezhetik az előnyeit munkába járás vagy akár magánhasználat tekintetében, de a cégek is csökkenthetik költségeiket üzemanyagköltség vagy cégautók szervizelés terén, ráadásul a kerékpárhasználat ösztönzésével a környezetvédelemhez is hozzájárulhatnak.
Azonban a vállalati kerékpárflották építésekor gyakran elmarad a biztosítási elem, pedig a céges kerékpár juttatás mellett a biztosítás kiegészítő cafeteria szolgáltatás lehet. Ennek okán fontos kiemelni a három fő kockázati tényezőt, amelyekkel minden kerékpárosnak szembe kell néznie:

Ellopják a kerékpárt vagy megsérül: Az esetleges lopás vagy sérülés esetén a biztosítás könnyíthet a helyzeten, nem véletlen, hogy a céges flottáknál elsőként merül fel a biztosítás iránti igény. Ma már léteznek olyan speciális kerékpáros vagyonbiztosítások, melyek akár 2 millió feletti értékű kerékpár ellopása esetén is térítenek. Hazai biztosítások közül a hello kerékpáros vagyonbiztosításai nagyon kidolgozottak, és például egy 100 000 Ft értékű kerékpárra már évi ötezer forinttól köthető vagyonbiztosítás, amely szabadtéri vagy betöréses lopás esetén is térít, akár 10%-os önrész mellett is.

Kárt okoz másnak kerékpárral: A váratlan esetek során egy megfelelő biztosítás jelentős mértékben enyhítheti a károk okozta kiadásokat. A felelősségbiztosítást kevéssé szokták figyelembe venni, pedig a biztosítók részéről nem ritkák a kifizetések autósok felé, a kerékpáros károkozása miatt.  

Balesetet szenved: Hazánkban érezhetően fejlődik a kerékpáros infrastruktúra, egyre  több a védett kerékpársáv vagy a kerékpárút, de a közlekedés során mindig fennáll a baleset kockázata, ezért egy megfelelő biztosítás itt is kulcsfontosságú lehet a költségek csökkentése szempontjából. A kerékpáros balesetbiztosítás már egy kisebb csonttörés vagy fogpótlás esetén is hasznos lehet, és akkor még nem beszéltünk a komolyabb esetekről, ahol kórházi kezelés, műtét is szükségessé válik, vagy ahol felmerülhet az akár többmilliós szolgáltatással járó baleseti rokkantság vagy baleseti halál esete. Balesetbiztosítást többféle konstrukcióban kínálnak a biztosítók: megköthetjük egy élet- és balesetbiztosítás elemeként vagy lakásbiztosítás kiegészítőjeként, és léteznek önálló kerékpáros balesetbiztosítások.

A biztonságos kerékpáros munkába járás kockázataira megfelelő biztosítási opciók állnak rendelkezésre, amelyeket érdemes szem előtt tartani a cégek és a dolgozók számára is.

Komplex megoldást a vállalati kerékpár flottákra egyelőre kevés biztosító kínál, a hello biztosításain kívül. A biztosítási folyamat könnyedén és rugalmasan intézhető, legyen szó egyedi dolgozói kerékpárról vagy akár céges flottáról, még úgy is, hogy a különböző csomagok itt is kombinálhatóak a legmegfelelőbb védelem érdekében. A díjfizetési ütemet is szabadon választhatják a cég képviselői, így rugalmasan kezelhetik a biztosítási díj rendezését is.

A vállalkozások általi szerződéskötés és adminisztráció egyszerű és gyors, akár online felületeken keresztül is elvégezhető, így az adómentes kerékpár juttatás a járművek biztosítására is kiterjedhet, akár baleset- és felelősségbiztosítással kombináltan, megkönnyítve a munkavállalók mindennapjait és biztonságát.

A céges kerékpár használatának biztosítása és az ehhez kapcsolódó biztosítások kiemelkedő lehetőséget kínálnak mind a vállalatoknak, mind a dolgozóknak. Az egyszerű és hatékony adminisztrációval, valamint a rugalmas díjfizetési opciókkal ezek a lehetőségek könnyen beilleszthetőek a céges cafeteria rendszerbe, elősegítve a dolgozói elégedettséget és a vállalati környezet javítását.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk