Megjelent: 7 hónapja

Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett.

Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetségéhez (KDSZSZ), amely immár 18 tagszervezet részvételével, több mint 5500 szakszervezeti tagot tömörít. Ezzel létrejött Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége - közölte a KDSZSZ pénteken az MTI-vel.

A közlemény ismerteti: a szövetség választmányi ülése a jelenlegi vezető testületet kiegészítve, új tisztségviselőknek szavazott bizalmat, míg országos szakszervezeti konföderációjának a Munkástanácsok Országos Szövetségét választotta. Az ülésen jelen volt Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke és Bánhidi-Nagy Attila, a Volánbusz Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese is.

A szakszervezeti szövetség a választmányi ülésen kifejezte: remélik, mielőbb megoldás születhet arra, hogy azok a nagy létszámmal rendelkező szakszervetek (a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a KDSZSZ), amelyek szinte kizárólagosan képviselik a korábbi, vidéki közlekedési központoknál dolgozó 15 ezer munkavállalót, a Volánbusz Zrt. kollektív szerződésének alanyává válhassanak.

Mivel a jogszabály a közeljövőben várhatóan nem módosul, így a KDSZSZ más lehetőségeket keres arra, hogy tagságának érdekeit megfelelő formában érvényesítse. A szövetség a következő időszakban egy önálló kollektív szerződés koncepciót fogalmaz meg, valamint a bérelemek átfogó átalakítására és egységesítésére tesz javaslatot. Mindezek eléréséért a választmány minden, a munkajogban és a munkaügyi kapcsolatokban alkalmazható eszköz felhasználására felhatalmazta az elnökséget - írta közleményében a KDSZSZ.

MTI
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk