Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Czomba: egyre népszerűbb az egyszerűsített foglalkoztatás

Három év alatt két és félszeresére nőtt az egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozók száma – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Kiskőrösön.

A kormányváltáskor 80 ezer főt foglalkoztattak idényjellegű munkában, illetve egyszerűsített foglalkoztatással, 2011-ben 140 ezer, 2012-ben 170 ezer, 2013 júniusában már közel 200 ezer főt – mondta Czomba Sándor.

Az idényjellegű munkák közé elsősorban a mezőgazdasági és idegenforgalmi tevékenységek tartoznak, továbbá jelentős alkalmi foglalkoztató a vendéglátás és a kereskedelem – közölte az államtitkár.

Adatai szerint a költségvetésnek 8 milliárd forint bevétele keletkezik az idénymunka esetén alkalmazottanként befizetendő napi 500 forintokból és az alkalmi foglakoztatásnál személyenként naponta befizetendő ezer forintokból.

A kormánynak nem az elsődleges célja a bevétel növelése, sokkal fontosabb, hogy már 200 ezer ember dolgozik ebben a formában – fogalmazott az államtitkár.

Az ügyfélkapun és telefonon keresztül lehet az egyszerűsített foglakoztatást bejelenteni a munkaügyi központokhoz. Czomba Sándor érdekességként említette, hogy a bejelentések 85 százaléka internetes, míg a 15 százalékukat telefonon teszik meg.

Font Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Bács-Kiskun megyében a nyári mezőgazdasági munkálatok idején nagyon sok külföldi munkavállalót alkalmaznak a vállalkozások, mert nincs elegendő hazai munkavállaló.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így teremtene válságálló munkahelyeket az LMP

Az LMP egy zöld fejlesztési alap révén hozna létre válságálló munkahelyeket. Az autóipar és a szállodaépítés helyett a vízgazdálkodás, az... Teljes cikk

Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk