Megjelent: 11 éve

Diszkrimináció miatt milliókat fizet a Wal-Mart

A Wal-Mart peren kívüli egyezségben 17,5 millió dollárt fizet állítólagos diszkriminatív foglalkoztatási politikája miatt. A világ legnagyobb kiskereskedelmi láncát azzal vádolták: "nem túlzottan favorizálja" a fekete teherautó-sofőrök alkalmazását.

A Wal-Mart ellen indított monstre per a minap ért véget, miután William Wilson bíró pecsétjével szentesítette a megállapodást. Az egyezség szerint a társaság a jövőben minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy növelje fekete sofőrjeinek számát.

A gyűjtőperben 4500 afro-amerikai alkotta a felperesi oldalt, akik 2001 és 2008 között jelentkeztek munkára a cégnél, ám aránytalanul és indokolatlanul magas számban minősítették őket alkalmatlannak a feladatra, noha mindannyian rendelkeztek a kellő képesítéssel.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter