Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Döntöttek: nem változik a cafeteria adóterhe

A szakszervezetek üdvözlik, hogy nem változik jövőre a cafeteria adóterhe. Bár a juttatás felső határa 450 ezer forintra csökken, és a 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd.

images

A cafeteria juttatások tervezett adóemelése ellen demonstrált a Vasas Szakszervezeti Szövetség hétfőn délután a parlament előtt.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség országos elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: nagyon örül a bejelentésnek, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben ez egy normális döntés volt. Nem került volna sor a demonstrációra, ha leültek volna és tárgyaltak volna a szakszervezetekkel - jegyezte meg.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az MTI-nek elmondta: üdvözlik a fejleményeket, de annak nem örülnek, hogy "mindig a nyomásgyakorlás az, ami a változtatásokat kieszközli", anélkül, hogy érdemben lett volna kulturált tárgyalás azokon a fórumokon, ahol ezekről kötelező lett volna beszélni.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Vasas Szakszervezeti Szövetség hétfői demonstrációjával csaknem egy időben jelentette be, hogy nem változik jövőre a cafeteria adóterhe. Az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosításokat ismertetve a politikus közölte: a változás annyi lesz, hogy a juttatás felső határa 450 ezer forintra csökken, és a 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter