Megjelent: 16 éve

Dr. Csernus pénzről és karrierről

Dr. Csernus Imre a pénzben mérhető sikerről, a siker hozzávalóiról, a karrierről, az üzleti élet problémáiról és a menedzser életvitel buktatóiról tart interaktív előadást május 16-án, ahol a vezető beosztásban dolgozó nők dilemmáiról is szó lesz.

images

A szervezők az előadással kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy a belső állapotunk tükröződik a szakmai életünkben is: a lelki egyensúlyt hiába akarjuk, nem tudjuk külsőségekkel (pénzzel, pozícióval) pótolni. Véleményük szerint minden belül dől el, és ezért tenni kell.

A beszélgetés az MBA Bíborklub és az MBA Üzleti klub közös rendezvénye, amely a Polaris Managament Consulting Kft. és a Kapcsolatokert.hu támogatásával jöhetett létre.

A Polaris Management ügyvezetője, Kárpáti Tímea elmondta: "Csernus Imre szókimondó stílusára van szükség, olyan hangra, amelyre sokan felkapják a fejüket. Társadalmi méretű, hosszú idő óta nem változó pesszimizmusunk egyre inkább nyomja a vészcsengőt: erről beszélnünk kell. Ki kell mondani dolgokat, provokálni kell és megszólaltatni azokat, akik szenvednek a sikertől vagy szenvednek a sikertelenségtől."

Az előadáson Csernus Imre és a szervezők arra keresik a választ, hogy az egyik ember miért lesz sikeres és gazdag, míg a másik ember miért nem; miért hajtják túl magukat az emberek a pénzért, mikor nyilvánvalóan egy túlhajtott ember nem tud hatékony lenni a munkájában és boldog a magánéletében. Több kutatás mutatott rá, hogy honfitársaink közt rengeteg a szenvedélybeteg. A szenvedélybetegségek új formája a munkamánia, amely egyértelműen hordozza a szenvedélybetegségek klasszikus jellemzőit: a menekülést a valóság elől, a nem létező boldogság pótlására használt túlmunkát.

A vezető beosztásban dolgozó nők kapcsán felmerülő kérdések még összetettebbek, az elvárások sem tisztázottak. Mennyire jellemzőek a férfias elvárások a nőkre? Mennyire nyomják rá a bélyegüket a nőkre a szerepkonfliktusok és a nagy kérdés: "A karrier vagy család?"

Az előadás végére a hallgatóság választ kap arra, lehetünk-e, és ha igen, hogyan lehetünk sikeresek a lelki egyensúlyunk megőrzése mellett?

Az interaktív előadás időpontja: 2008. május 16. 18:00
Helyszíne: Budapesti Műszaki Főiskola, Tavaszmező u 18.
G épület F 19-es terem
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek