Megjelent: 9 éve

Dr. Takács Sándor, a BCE egyetemi docense

Dr. Takács Sándor indulása, 2012 óta vezeti a Corvinus Egyetem HR Business Partner programját és 2004 óta a Humánmenedzsment programot. Oktatói és kutatói pályája mellett trénerkedéssel és pszichodráma csoportok vezetésével is foglalkozik.

Dr. Takács Sándor
„Szakmai szerepeim közül, ha ki kellene emelnem néhányat, akkor az egyetemi vezető oktató és kutató, a szervezetfejlesztési tanácsadó és a tréner emelkedik ki. Emellett a pszichodráma vezető is fontos része az identitásomnak, bár mostanában sajnos egyre kevesebb alkalmam adódik ennek megélésére” – írja bemutatkozásában dr. Takács Sándor.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetében működő Szervezeti magatartás tanszék tanszékvezető egyetemi docense 2013 óta tölti be ezt a pozíciót. Takács Sándor 2004 óta az egyetem Humánmenedzsment programjának, illetve a 2012-ben a Flow Csoporttal közösen indított HR Business Partner programnak a szakmai vezetője; mesterszintű programokban és executive MBA képzésben oktat magyar és angol nyelven emberierőforrás-menedzsmentet, tanácsadást és szervezetfejlesztést.

A Közgázra járt egyetemre, Vezetés-szervezés és Vállalatfinanszírozás és értékelés szakirányokon végzett 1993-ban. „Az egyetemi évek meghatározó élménye volt, hogy tagja lehettem a Rajk László Szakkollégiumnak, ami nagyon jó szakmai és emberi, közösségi kapcsolódásokat jelent mind a mai napig. Például a 90-es évek elején szerveztünk KKE-i résztvevőkkel privatizációs konferenciát és egy másikat az – akkor még Marx Károly Közgazdaságtudományi – Egyetemen a cigányság helyzetéről, ahová felkutattuk és meghívtuk a kor legfontosabb értelmiségi gondolkodóit és kutatóit. Az egyetem után PhD-zni kezdtem a Gazdálkodástudományi Kar PhD programjában. Közben fél évet töltöttem a London Business Schoolon, dolgoztam HR-es projektmenedzserként az Unilevernél, később alapítottunk a kollégáimmal egy szervezetfejlesztő tanácsadó céget (az OD Partner-t), ahol évekig dolgoztam az egyetemi feladataimmal párhuzamosan.”

Az utóbbi 15 év során sok gyakorlati tapasztalatot szerzett a szervezeti változási folyamatokat kísérő egyéni és csoportos fejlesztési projektekben különböző iparági hátterű hazai és multinacionális vállalatoknál. Jelenleg a Flow Csoport tanácsadójaként végez szakmai munkát mint tanácsadó és tréner. Tagja a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának és a Magyar Pszichodráma Egyesületnek, nemzetközi szervezetek közül pedig az ISPSO-t (International Society for Psychoanalytic Study of Organizations) emelte ki, amelynek 2006 óta tagja.

„A tanácsadás nagyon jól kiegészíti az oktatói és kutatói tevékenységeimet, sokféle iparági és tulajdonosi hátterű cég megismerését tette lehetővé elsősorban a HR rendszerek és a felsővezetői stratégiai kérdések oldaláról. Tanácsadói és tréneri fejlődésemben legtöbbet a pszichodrámából merítettem, szakmai önismereti csoportok vezetése során gyakran alkalmazok dramatikus módszereket és technikákat, illetve használok még outdoor tréning-elemeket, tranzakcióanalízist és rendszer pszicho-dinamikai megközelítésre épülő módszereket is.” Az elmúlt évek gyakorlati projektjeiből szemezgetve például nemrégiben egy hazai nagyvállalatnál tartott együttműködés-fejlesztő workshopokat és tréningeket; korábban egy vidéki vállalkozó kisvállalatnál vezetői teljesítményértékelési rendszert alakított ki, és a vezetői team fejlesztésével is foglalkozott; ezt megelőzően egy nemzetközi bankcsoportnál a „Segítség, kineveztek!” és „Cool-túra” elnevezésű, fiókvezetők részére szervezett vezetői készségfejlesztő programsorozatokban dolgozott, illetve controllerek számára dolgozott ki angol nyelvű készségfejlesztő programot „Hogyan válhatok a vezetés belső tanácsadójává?” címmel. A Budapesti Corvinus Egyetem executive MBA Programjában rendszeresen tart angol nyelvű HRM kurzust és csapatépítő tréningeket.

Dr. Takács Sándor családos, két kisfiú büszke édesapja, velük és párjával sokat kirándulnak: nagyon szeretik a természetet, síelni, biciklizni, vitorlázni járnak. A sportolásra tudatosan igyekszik időt szakítani: futni, falat mászni, kosárlabdázni és nyaranta búvárkodni, szörfözni szokott. 10 éve tagja a Mensa HungarIQának, szereti az elgondolkodtató problémákat, fejtörőket.
Fontosabb publikációi a közelmúltból:

Csillag Sára, Takács Sándor (2012): Systems Psycho-dynamic Aspects of Customer Service Workers’ Ethical Dilemmas and Emotional Labour, SOCIO-ANALYSIS 14: 83-104

Csillag Sára - Kiss Csaba - Szilas Roland Ferenc - Dr. Takács Sándor (2012): Ethical dilemmas in call centres: how to survive in the modern sweatshops? International Journal of Work Innovation 1., 42-64.

Takács S. (2012): Hogyan befolyásolja a szervezetek rejtett dinamikája a HR-esek szervezeti szerepeit? In: Poór J., Karoliny M., Berde Cs., Takács S. (.Eds.) Változó emberierőforrás-menedzsment, Budapest: Complex Kiadó Kft., 536 p.

Dr. Takács Sándor - Csillag Sára - Kiss Csaba - Szilas Roland Ferenc (2012): Még egyszer a motivációról, avagy „Hogyan ösztönözzük alkalmazottainkat itt és most?”. Vezetéstudomány 2, 2-17.

Takács S. (2011): The consumer credit boom and its aftermath in Hungary: On the changing role of commercial banks. In: Sievers B., Long S. (Eds.) Beyond the surface of the financial industry. Routledge, London Chapter 17.

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk