Megjelent: 7 éve

Egyelőre semmit sem spóroltunk a korai nyugdíj szigorításával

Két év alatt szűk százmilliárd forinttal csökkent a korhatár alatti nyugdíjakra fordított kiadások mértéke, ám ez nem jelent megtakarítást, csupán azt, hogy az állam az összeget egy másik zsebéből utalja ki – írja a Napi.hu.

A Fidesz a magánnyugdíj-pénztári vagyon kvázi államosításával párhuzamosan alakította át a korhatár alatti nyugdíjasok ellátását. A korai nyugdíjazás nagyrészt megszűnt, ami a propaganda szerint fenntarthatóvá tette a nyugdíjrendszert. Valójában azonban nem változott a kifizetések mértéke, csupán a korhatár alatti nyugdíjakat ezután nem a Nyugdíjbiztosítási Alap, hanem a költségvetés fizette.

A Napi.hu szerint ez azzal járt, hogy a korhatár alatti nyugdíjasok bevétele ugyan nem változott, de a biztonságérzetüknek nem tett jót, hogy nyugdíj helyett úgynevezett korhatár alatti ellátást kapnak.

Ezek a köztes helyzetben lévő emberek lassan beleöregszenek a valódi nyugdíjrendszerbe, így lassan csökkenni fog az utóbbi juttatásra fordított összeg.

A spórolás az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) szerint ott látszik majd, hogy szigorúbbá váltak a korhatár alatti ellátások megállapítási feltételei: vagyis kevesebben lesznek rá jogosultak, mint korábban a korhatár alatti nyugdíjra.

Napi.hu
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter