Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Eldőlt, ki járhat keresztféléves képzésre

Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a www.felvi.hu oldalon a februárban induló felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait.

Kiugróan magas, 410 pont kellett a bekerüléshez a Kodolányi János Főiskola nemzetközi tanulmányok szakára, költségtérítéses alapképzésre.

A Zsigmond Király Főiskolán alapképzésben, nappali tagozaton, költségtérítéses formában 406 pontot kellett elérni, míg andragógián 374 pontot.

A Budapesti Kommunikációs Főiskolán a gazdálkodási menedzsment angol tagozatos, nappali, költségtérítéses képzésén 308 pont volt a határ.

A mesterképzésekben magas volt a pontszám az Eszterházy Károly Főiskola közgazdász, levelező költségtérítéses képzésén, a Debreceni Egyetem logisztikai menedzsment levelező költségtérítéses képzésén.

A keresztféléves képzésekre 5729-en jelentkeztek. Az elsőhelyes jelentkezéseket nézve közülük 4863-an mesterképzéseket céloztak meg, 667-en alapképzésre, 140-en felsőoktatási szakképzésre 59-en pedig osztatlan mesterképzésre jelentkeztek első helyen. Szintén az elsőhelyes jelentkezések alapján 4624-en jelöltek meg állami ösztöndíjas képzéseket.

A felvételizők az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámukat. Azok, akik megadták mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok meghatározását követően minden jelentkező esetében besorolási határozatot hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, az adott meghirdetésen mennyi a ponthatár, valamint hogy besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre.

Függetlenül attól, hány képzést jelölt meg, a jelentkező csak egy helyre nyerhetett felvételt: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A határozat tartalmazza majd a döntéssel szembeni jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.

A ponthatárok megállapítását követően a besorolási határozat kizárólag az e-felvételi felületén lesz megtekinthető (pdf formátumban ki is nyomtatható), postán nem küldik ki a jelentkezőknek.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter