Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Életminőség-javító program indul a hevesi kistérségben

Helyi érték, közös nevező elnevezéssel életminőséget javító program indul uniós támogatással a mélyszegénység felszámolására a hevesi kistérség nyolc településén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) közreműködésével.

A programnak köszönhetően új esélyt kaphatnak a leszakadó falvak lakói a kistérség nyolc hátrányos helyzetű településén - közölte Romhányi Tamás, a MMSZ kommunikációs vezetője.

A projekt része olyan közösségi programok kialakítása is, mint például a földműveléshez elengedhetetlen gazdaképző kör, továbbá a baba-mama klub, de lesz egészségügyi és higiéniai felvilágosítás, főzési és életvezetési tanácsadás is - tette hozzá.

Mint elmondta: a mélyszegénységben élők közösségi felzárkóztatását tűzte ki célul az a három szervezetet magába foglaló konzorcium, amely pályázati források felhasználásával életminőség-javító programot valósít meg 30 hónapon keresztül, az Átányban, Erdőtelken, Erken, Kiskörén, Kömlőn, Tarnabodon, Tarnazsadányban és Tiszanánán élők bevonásával.

A program keretében öt szociális munkást, nyolc közösségi munkást, vidékfejlesztő munkatársat, fejlesztőpedagógust és projektasszisztenst foglalkoztatnak. Első lépésként a szakemberek felmérik a térség szociális problémáit, majd részt vesznek új egyesülési formák kialakításában, illetve segítik a térségben élők szélesebb körű hozzáférését a rendelkezésre álló erőforrásokhoz - mondta el Romhányi Tamás.

Magyarázatképpen hozzáfűzte, hogy a kistérségben munkahelyek szűntek meg, mind többen veszítették el állásukat. A tartós munkanélküliség elkeseredetté tette az embereket, a szegénység pedig szociális feszültségeket idézett elő.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk