Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 éve

Eltitkolja tiszteletdíját az orvosi kamara elnöke

Éger István, az orvosi kamara elnöke arra készül, hogy a kamarai törvény elfogadása után újraválasztatja magát. Közben az ügyészség közérdekű adat eltitkolása miatt nyomoz, többek között az eltitikolt elnöki tiszteletdíj miatt - írja a Népszabadság.

Közérdekű adat eltitkolása miatt nyomoz a Fővárosi VI-VII. Kerületi Ügyészség a Magyar Orvosi Kamara ellen, miután a köztestület több törvényben előírt adatot - ezek közt Éger István elnöki tiszteletdíját - nem tesz közzé.

Az ügyészségi nyomozás hírére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága is vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a kamara eleget tett-e ennek a kötelezettségnek, vagy sem - tájékoztatta a Népszabadságot Gui Angéla kommunikációs vezető.

Közben az elnök népszerűsége megtépázódott. A tagok mind nehezebben viselik vezetési stílusát, amelynek következményeként csak az ő hangja hallatszik ki. Az orvosok nem bocsátják meg azt sem, hogy a jelenlegi önkéntes kamarai tagdíjat nem fizetőket Éger István behajtással és bírsággal fenyegette. Jelenleg is ezres nagyságrendben zajlik behajtási eljárás országszerte olyan orvosok ellen, akik legalább hat hónapja nem rendezték a tagdíjukat.

Népszabadság
Follow hrportal_hu on Twitter