Megjelent: 7 éve

Elúszott a megtakarításuk, nyugdíj helyett dolgoznak

Egyre több idős amerikait érint a probléma, hogy nyugdíjas korukra nem maradt megtakarításuk, így 65 éves koruk után is dolgozniuk kell - írja a HVG Online.

Számos 65 év feletti amerikai azért dolgozik idős kora ellenére, mert aktív évei alatt nem tudott elég pénzt megtakarítani, vagy annak egy részét elvitte a 2008-as gazdasági válság.

A HVG cikke példaként említi a 77 éves Tom Palome-ot, aki karrierje csúcsán egy cég marketingért felelős alelnöke volt. A magas beosztás jó fizetéssel járt, de a férfi 90 ezer dolláros nyugdíjcélú megtakarítását lenullázta a 2008-as válság. A Bloomberg információja szerint Palome most két állásban is dolgozik, az egyik helyen élelmiszereket mutat be, a másikon hamburgert süt és szolgál fel egy golfklubban.

2012-ben 7,2 millió 65 éven felüli amerikai állt alkalmazásban, 67 százalékkal többen, mint tíz évvel korábban. Ráadásul sokaknak nincs semmilyen nyugdíj-előtakarékossági befektetésük. Közgazdászok szerint rengeteg embert érint az USA-ban a jelenség, miszerint karriert építettek, felnevelték, kitaníttatták a gyerekeiket, majd idős korukra elszegényedtek. Ráadásul 2011-ben kezdett nyugdíjba vonulni az az egyébként meglehetősen népes generáció, amelynek teljes egészében saját megtakarításból kell finanszíroznia a nyugdíját.

A jelenleg nyugdíjra rendelkezésre álló medián pénzösszeg 120 ezer dollár, ebből pedig évente mindössze 4800 dollárt vehetne fel az átlagnyugdíjas az Egyesült Államokban, ha azt akarja, hogy az összeg 25 évig kitartson, ugyanis ennyi nyugdíjas évre érdemes előre tervezni szakértők szerint. Ez az összeg azonban rendkívül kevés a megélhetéshez - olvasható a HVG oldalán.

HVG Online
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter