marketing  SEO  ppc 
Megjelent: 6 éve

Ennyit keresnek az online marketing szakemberek

Az online marketing szakma gyorsan fejlődő, dinamikus terület, ahol a szakértelem és a tapasztalat meghatározó tényezők a bérezésnél. Ahogy a vállalatok egyre inkább a digitális marketingre támaszkodnak, a szakértők iránti igény növekszik, amit a fizetések is követnek. De mennyit is keresnek valójában az online marketing szakemberek? A cikk a Hays Salary Guide 2023-as kiadása alapján készült.

Ennyit keresnek az online marketing szakemberek

 

Online marketing szakemberek: A fizetések széles spektruma

Az online marketing szakember fizetése nagymértékben függ az évek során megszerzett tapasztalattól és a specifikus szakterülettől. A kezdő online marketing gyakornokok és asszisztensek Magyarországon átlagosan havi bruttó 250 000 és 350 000 forint közötti fizetéssel számolhatnak, amely az évek során növekedhet a tapasztalat, a felelősségi körök és a szaktudás bővülésével.

A tapasztaltabb online marketing szakemberek, akik több éves szakmai múltra és komplex projektekben szerzett tapasztalatokra tekinthetnek vissza, akár havi bruttó 500 000 - 800 000 forint közötti fizetést is hazavihetnek.

Nem is beszélve a magasabb, vezetői vagy igazgatói pozícióban lévő szakemberekről, akik akár bruttó 1 000 000 – 1 800 000 forint között is kereshetnek havonta.

A szakterület szerepe: SEO, PPC, közösségi média és e-mail marketing

Az online marketingen belül különböző szakterületek léteznek, amelyek mindegyike saját szakértelmet igényel, és ez befolyásolja a fizetéseket is.

SEO szakemberek fizetései

A SEO, mint az online marketing egyik népszerű területe, komplex kihívásokkal jár, mivel a keresőmotorok algoritmusai folyamatosan változnak, és a szakembereknek naprakészen kell tartaniuk tudásukat. A SEO szakembereknek képeseknek kell lenniük arra, hogy javítsák az ügyfelek weboldalainak láthatóságát a keresőmotorokban, optimalizálják a tartalmat a releváns kulcsszavakra, és javítsák az oldalak technikai SEO-ját.

A magyarországi SEO szakemberek fizetése nagyban függ a tapasztalattól, a szaktudástól és a munka mennyiségétől. Egy kezdő SEO szakember átlagos havi bruttó bére 2023-ban körülbelül 300 000 és 400 000 forint között mozog. A tapasztaltabb, medior és senior SEO szakemberek esetében ez a szám 600 000 és 900 000 forint között változhat.

Ezeket a fizetéseket általában specializálódott SEO ügynökségeknél lehet megkeresni, de adott esetben nagyobb multinacionális cégek online marketing részlegén betöltött SEO szakértő szerep is hasonló fizetésekkel kecsegtethet.

PPC szakértők fizetései

A PPC, azaz pay-per-click szakértők azok a szakemberek, akik online hirdetési kampányokat kezelnek és optimalizálnak, hogy maximalizálják az ügyfelek befektetését. A PPC szakembereknek ismerniük kell a kulcsszó kutatás, hirdetésszöveg-írás, árajánlatkezelés és teljesítmény elemzés módszereit.

Ezek a szakemberek a magyar piacon átlagban havi bruttó 300 000 és 450 000 forint között keresnek, kezdő pozícióban. Tapasztalattal és felelősség növekedésével a havi bér elérheti a 600 000 - 900 000 forintot is.

Közösségi média marketing szakemberek fizetései

A közösségi média marketing szakemberek, akik a közösségi hálózatokon történő vállalati kommunikációért felelősek, Magyarországon általában havi bruttó 280 000 és 400 000 forint között keresnek kezdő pozícióban. A tapasztaltabb szakemberek, akik a közösségi média stratégiák kialakításában és végrehajtásában szerzett mélyreható ismeretekkel rendelkeznek, akár havi bruttó 550 000 - 750 000 forintot is hazavihetnek.

E-mail marketing szakemberek fizetései

Az E-mail marketing szakemberek, akik az ügyfeleknek szánt üzeneteket tervezik és kezelik, Magyarországon általában havi bruttó 270 000 és 380 000 forint között keresnek kezdő pozícióban. A tapasztaltabb szakemberek, akik az e-mail marketing kampányok tervezésében és végrehajtásában szerzett mélyreható ismeretekkel rendelkeznek, akár havi bruttó 500 000 - 700 000 forintot is kereshetnek.

Bár a magyar online marketing szakemberek fizetése nemzetközi összehasonlításban alacsonyabbnak tűnhet, fontos megjegyezni, hogy a digitális marketing területe gyorsan fejlődik és növekszik Magyarországon is. Ahogy a vállalatok egyre inkább felismerik az online marketing fontosságát, várhatóan növekedni fog a szakemberek iránti kereslet, és ennek következtében a fizetések is emelkedni fognak. Az online marketing szakma jövője így Magyarországon is ígéretesnek tűnik.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek