kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hete

Ez a tíz legfontosabb motivációs tényező a dolgozók szerint

A fizetés egyértelműen fontos motiváció a munkavállalók szerint, de más fontos tényezők is közrejátszanak abban, hogy a dolgozók jól érzik-e magukat a munkahelyükön és elég elkötelezettek-e.

Ez a tíz legfontosabb motivációs tényező a dolgozók szerint-

A munkavállalók motiválása kiemelt fontosságú a vállalkozások számára, amelyek biztosítani szeretnék, hogy a munkaerő produktív legyen. Az alacsony motiváció káros hatással lehet az általános üzleti teljesítményre, beleértve a csökkent termelékenységet és morált, a megnövekedett hiányzásokat és az ügyfelek elégedettségének csökkenését. E kihívások fényében a Talos360 tehetségkutató szakértői felmérést végeztek a munkaerő-felvétel jövőjéről, amelynek célja az volt, hogy feltárja a munkavállalók elkötelezettségét és megtartását elősegítő elsődleges motivációs tényezőket - számolt be róla a HR News.

Az Egyesült Királyságban több mint ezer munkavállaló és több száz felvételi vezető meglátásaiból merítve a felmérés értékes szempontokat nyújt a mai munkahelyeken a munkavállalók számára legfontosabb tényezőkről.

Az Egyesült Királyság 10 legfontosabb munkavállalói motivációs tényezője:

1. A fizetés (45%)

A versenyképes javadalmazás kulcsfontosságú a munkavállalók számára. Nem csak a fizetésről van szó, hanem arról is, hogy megbecsültnek érzik magukat a munkájukért.

2. A munka iránti szenvedély (44%)

A munkavállalók olyan munkát szeretnének végezni, amelyet élveznek és értelmesnek találnak. Ha szenvedélyesen szeretik a munkájukat, nagyobb valószínűséggel lesznek motiváltak és elkötelezettek.

3. Csapatdinamika (41%)

A támogató és együttműködő környezet nagy különbséget jelenthet. Ha a munkavállalók úgy érzik, hogy egy nagyszerű csapat tagjai, boldogabbak és produktívabbak.

4. Pozitív kultúrák ápolása (34%)

A vállalati kultúra nagy szerepet játszik a munkavállalók elégedettségében. A pozitív kultúra, amely értékeli a sokszínűséget, a befogadást és a munkavállalók jólétét, növelheti a morált és a termelékenységet.

5. Megbecsülés érzése (34%)

A munkavállalók tudni akarják, hogy erőfeszítéseiket elismerik és értékelik. Ha úgy érzik, hogy megbecsülik őket, nagyobb valószínűséggel lesznek motiváltak és elkötelezettek.

6. Jó kommunikáció (33%)

A világos és átlátható kommunikáció elengedhetetlen az egészséges munkakörnyezethez. Ha a kommunikáció hiányzik, az zavarhoz, frusztrációhoz és elkötelezettségtől való elszakadáshoz vezethet.

7. Felhatalmazás és autonómia (32%)

A munkavállalók azt szeretnék, ha felhatalmazva éreznék magukat, hogy döntéseket hozhassanak és magukénak érezzék munkájukat. Ha autonómiával rendelkeznek a szerepükben, nagyobb valószínűséggel lesznek motiváltak.

8. Meghallgatás (32%)

A munkavállalók azt szeretnék érezni, hogy véleményüket és ötleteiket meghallgatják és értékelik. Ha úgy érzik, hogy meghallgatják őket, nagyobb valószínűséggel lesznek elkötelezettek és elkötelezettek a vállalat iránt.

9. Béremelési ösztönzők (31%)

 Bár a fizetés fontos, a fizetésemelések és más pénzügyi ösztönzők is motiválhatják a munkavállalókat, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák.

10. Bónuszösztönzők (29%)

A bónuszok és a jó teljesítményért járó egyéb jutalmak arra ösztönözhetik a munkavállalókat, hogy túlteljesítsék a feladataikat.

 

HR News

fotó: unsplash

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Potápi Árpád János: a vállalkozói mentorprogram gazdaságerősítő és közösségépítő

A Felvidéki Mentorprogram feladata, hogy fejlessze a vállalkozók kapcsolati és tapasztalati tőkéjét. Teljes cikk

Felmérés: a termékenységi kezelés és a családtervezés fontosabb pénzügyi cél a férfiaknak, mint a nőknek

A 25-34 évesek körében az Egyesült Államokban a férfiak 84%-a tervezi anyagilag a családalapítást. Teljes cikk

Feladja a leckét a vállalatoknak a CSRD

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről... Teljes cikk