Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

"Fantom szakszervezet működik a közmédiában"

A csaknem 400 fős taglétszám érdekeinek képviseletében fellépő Egyesült Média Szakszervezet (EMSZ) jogilag nem létező szakszervezet - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

Az MTVA Sajtóirodája közleményben tudatta: tudomására jutott, hogy a szakszervezet idén április 5-i alapításával kapcsolatban a bíróság hiánypótlási felhívást adott ki, mert több hiba és ellentmondás volt az iratokban. A hiánypótlási eljárásban június 14-én újra megalapították az EMSZ-t, ezeket az iratokat 2012. július 16-án nyújtották be a bíróságra. Azonban második alkalommal is több jogi hiba volt az iratokban. Például nem választották meg az alakuló ülésen az elnököt, az iratok ellentétes rendelkezéseket tartalmaztak a tagfelvételt illetően - sorolta az MTVA.

Mindezek miatt a bíróság végzésében elutasította a bejegyzési kérelmet. Ez a döntés október 16-án jogerőre emelkedett. Ezt követően október 18-án harmadszor is megalapították a szakszervezetet, és a bejegyzési kérelmet október 26-án nyújtották be a Fővárosi Törvényszékhez. A legújabb beadvány ügyében a törvényszék mostanáig nem hozott határozatot - tette hozzá a sajtóiroda.

Szakszervezet - a törvény értelmében - a bírósági nyilvántartásba vétellel alakulhat meg. Mivel a bíróság a kétszeri elutasítást követően a harmadik bejegyzési kérelem vonatkozásában döntést mostanáig nem hozott, így kijelenthető: "fantom szakszervezet működik a közmédiában" - fogalmazott közleményében az MTVA.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter