Megjelent: 9 éve

Feladták a magánpénztárak: alig maradnak a piacon

Sorra olvadnak össze és tűnnek el a magánnyugdíjpénztárak, a Generali például a Dimenzióba olvad be - írja az azenpenzem.hu nyomán a Napi Gazdaság.

A jelenlegi költségszint mellett egyre nehezebben tartják magukat az összesen alig százezer pénztártagot kiszolgáló kasszák. Ráadásul a pénztáraknak maguknak kell megszervezniük a tagdíjbeszedést is, ami a költségszintet tovább emeli.

Jelenleg az ING, az OTP, az Aegon, az AXA és az Allianz a legnagyobbak, de az azenpenzem.hu úgy tudja, köztük is van olyan, amelyik "a jövőt latolgatja".

A kasszák helyzetét némiképp javítja, hogy a maradók egy főre jutó átlagos vagyona két és félszeresére, több mint 2,4 millió forintra nőtt.

Napi Gazdaság/azenpenzem.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter