Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Félszáz fogyatékkal élő kap munkát Angyalföldön

Félszáz megváltozott munkaképességű embernek tudnak majd munkát biztosítani abban az angyalföldi foglalkoztatóban, amelyet pénteken ad át a XIII. kerületi önkormányzat nevében Tóth József polgármester, szocialista országgyűlési képviselő - közölte Gellért Lajos sajtóreferens csütörtökön az MTI-vel.

images

Látás-, hallás-, és mozgássérültek foglalkoztatására is alkalmas a Szekszárdi úti új telephely, ahol a megváltozott munkaképességűek a jövőben különféle bedolgozói munkákat végezhetnek, így például varrhatnak vagy csomagolhatnak - mondta el az önkormányzat munkatársa. A fogyatékkal élők többsége ugyanis még járadékot sem kap, egyedüli megélhetési forrásuk az a jövedelem, amit ezekért a munkákért kapnak.

Az új, 350 négyzetméteres, bebútorozott és felszerelt foglalkoztató kialakítását egyebek mellett az is indokolta, hogy a szociális foglalkoztatást szabályzó törvény megváltozott, a korábbinál szigorúbb lett. Az Angyalföldi Szociális Egyesület keretén belül működő új foglalkoztató az Európai Unió szabványa szerint épült fel az önkormányzat 50 millió forintos beruházásában.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter