Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Félszáz fogyatékkal élő kap munkát Angyalföldön

Félszáz megváltozott munkaképességű embernek tudnak majd munkát biztosítani abban az angyalföldi foglalkoztatóban, amelyet pénteken ad át a XIII. kerületi önkormányzat nevében Tóth József polgármester, szocialista országgyűlési képviselő - közölte Gellért Lajos sajtóreferens csütörtökön az MTI-vel.

images

Látás-, hallás-, és mozgássérültek foglalkoztatására is alkalmas a Szekszárdi úti új telephely, ahol a megváltozott munkaképességűek a jövőben különféle bedolgozói munkákat végezhetnek, így például varrhatnak vagy csomagolhatnak - mondta el az önkormányzat munkatársa. A fogyatékkal élők többsége ugyanis még járadékot sem kap, egyedüli megélhetési forrásuk az a jövedelem, amit ezekért a munkákért kapnak.

Az új, 350 négyzetméteres, bebútorozott és felszerelt foglalkoztató kialakítását egyebek mellett az is indokolta, hogy a szociális foglalkoztatást szabályzó törvény megváltozott, a korábbinál szigorúbb lett. Az Angyalföldi Szociális Egyesület keretén belül működő új foglalkoztató az Európai Unió szabványa szerint épült fel az önkormányzat 50 millió forintos beruházásában.
Follow hrportal_hu on Twitter