Megjelent: 5 éve

Hatvanezer egészségügyi dolgozó bére emelkedhet jövőre

Jövőre 15,8 milliárd áll rendelkezésre 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos béremelésére - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrás miniszter parlamenti bizottsági meghallgatásán.

images

images

A Világgazdaság beszámolója szerint Balog Zoltán szerint a bérrendezésre szánt 15,8 milliárd forint a jelentős pluszmunkát vállaló ápolók esetében komoly mozgóbér-emelkedést jelent majd, míg a fiatal szakorvosok estében megemelt jövedelmet a rezidens programban résztvevők számára. Emellett jövőre 10 milliárd forintot szánnak az alapellátás fejlesztésére, valamint 5 milliárdot a többletkapacitások finanszírozására. Folynak jelenleg is az egyeztetések arról, hogy az OEP céltartalékában rendelkezésre álló pénzt bérfejlesztésre fordítsák idén július 1-jétől.

A kórházadósságok rendezésére szánt 60 milliárd forintból várhatóan már elkezdődhetnek a kifizetések. Elkezdődik jövőre az új fővárosi kórház felépítése is - közölte parlamenti bizottsági meghallgatásán az emberi erőforrás miniszter.

Világgazdaság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk