Megjelent: 11 éve

Hogyan tanulhatnak a nők egy életen át?

"Női munkavállalói kutatás" címmel indított kutatási programot 2009-ben a LifeLong Learning Magyarország Alapítvány. A kutatás internetalapú és hagyományos kérdőíves mintavétele a közelmúltban indult - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az átképzések száma a nők esetében magasabb, mert nagy számban ideiglenesen elhagyják a munkahelyüket és gyermeket vállalnak, nevelnek, gondozzák a családok idősebb vagy rászoruló tagjait. A két hatás együttesen a nők alkalmazását megnehezíti: fiatal korban - fiatal anyaként -, majd később az 50+ korosztály tagjaként kerülnek nehéz helyzetbe a munkavállalás terén. Reményeink szerint, ha ők is a megfelelő eszközök segítségével lépést tudnak tartani a felgyorsult fejlődéssel és végig versenyképes tudással rendelkeznek, akkor jelenlegi foglakoztatási helyzetük javítható.

A kutatás során olyan nőket kérdez meg az alapítvány online és hagyományos, személyes kérdőíves adatfelvétel során, akik: pályakezdő dolgozók (az elmúlt három évben kezdtek el dolgozni) vagy hosszú idő után újra munkába álló dolgozók, folyamatosan munkaviszonyban állnak vagy munkanélküliek, akik tervezik a munkába állást. Az online kérdőív elérhető az alapítvány honlapján: www.lifelonglearning.hu. Az érintettek valós igényeinek felmérésének érdekében az alapítvány felhívást tesz közzé a kutatási kérdőív kitöltésére.

A projekt célja, hogy az alapítvány kutatása során megadhassa a választ a címben feltett kérdésre: melyek azok a kompetenciák, illetőleg melyek egymásra épülése és fejlesztése segíti leginkább a nők munkába állását és munkában maradását. A projekt célcsoportjai elsődlegesen a gazdasági élet szereplői, a munkáltatók és a társadalompolitikai döntéshozók, kormányzati szervezetek. Az eredmények tükrében az alapítvány javaslatokat kíván megfogalmazni a gazdálkodó szervezetek és a gazdasági és társadalompolitikai döntéshozók számára a kívánatos gyakorlat kialakítása és támogatása érdekében.

A kutatás egyrészt sekonder elemzésből, másrészt primer adatfelvételből áll. A primer kutatás alapja egyrészt klasszikus, kérdezőbiztosos kérdezés, másrészt online alapú kérdőíves (CAWI). A kutatás eredményeit összegező zárótanulmány 2009 júliusában kerül kiadásra, amelynek bemutatásához zárókonferencia is kapcsolódik. A program során további panelbeszélgetéseket is tervez az alapítvány szakemberek és az érintettek részvételével.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter