Holnaptól így változik az élet: 4 rossz és 1 jó hír"/>
Megjelent: 7 éve

Holnaptól így változik az élet: 4 rossz és 1 jó hír

Négy adóterületen is változást hoz augusztus elseje. A leghúsbavágóbb a tranzakciós illeték emelkedése, illetve a lekötött betétek és egyéb kamatbevételt generáló ügyletek után járó hatszázalékos egészségügyi hozzájárulás - emlékeztet a Napi Gazdaság.

A pénzügyi tranzakciós illeték két ezrelékről három ezrelékre nő átutalásnál, és háromról hatra a készpénzfelvételnél. Utóbbi esetben a hatezer forintos felső határ is megszűnik.

Augusztusól a lekötött betétek és egyéb ügyletek utáni kamatbevételt hatszázalékos egészségügyi hozzájárulás terheli. Az eho nem vonatkozik a tartós befektetési számlákon, nyugdíj-előtakarékossági számlákon felhalmozott megtakarításokra, ha azok kedvezményesen adóznak. Nem terheli eho az augusztus előtt nyitott számlákat, az árfolyamnyereségből származó jövedelmet, vagyis augusztustól jelentős különbség lesz a kétfajta befektetés adója között.

Emelkedik a telefonadó a céges előfizetőknél: hívásoknál percenként két forint helyett három forint lesz az adó, s hasonló teher rakódik az SMS-ekre is. Ennek fényében a távközlési cégek is módosítják általános szerződési feltételeiket. A módosításokban nem csak a telefonadót érintően lehetnek változások, így érdemes lehet ezeket átfutni - tanácsolja a lap.

Augusztustól lép hatályba az úgynevezett kocsmaadóról szóló törvény is. Az éjszaka is nyitva tartó szórakozóhelyeknek kell fizetniük az úgynevezett felügyeleti díjat. Ez valójában ősszel élesedhet, mert az egyes önkormányzatoknak maguknak is rendeletet kell alkotniuk. A felügyeleti díj a befogadóképesség alapján húsz forint fejenként, s a bevételt kizárólag a szórakozóhelyek okozta károk elhárítására, illetve biztonsági intézkedésekre lehet fordítani. A díjat legfeljebb néhány kerület vezeti be, köztük az egyik leglelkesebb a hetedik.

Augusztustól a Munka törvénykönyvének legújabb módosításaként rendeződik a távolléti díj számítása. Az eredetileg egyszerűsítésnek szánt, egy szorzószámra épülő számítási mód hátrányosan érintette azokat, akik olyan hónapban mentek szabadságra, amelyben kevesebb volt a munkanap. Az egyeztetések eredményeképp a szabályozás a korábbi rendszer szerint működik augusztustól - írja a Napi Gazdaság.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter