Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Húsz év kényszermunkára ítéltek egy Srí Lanka-i újságírót

Húsz év kényszermunkára ítéltek hétfőn Srí Lankában egy újságírót, aki bíráló hangvételű cikkeket írt a tamil lázadók ellen katonai hadműveletekről.

A colombói legfelsőbb bíróság három rendbeli összeesküvéssel, a terrorellenes törvény és a háború idején foganatosított - a hatóságokat széles jogkörökkel felruházó - rendkívüli jogszabályok megsértése címén ítélte húsz év kényszermunkára J. Sz. Tisszanajagamot.

Az újságírót tavaly márciusban tartóztatták le, miután cikkeket jelentett meg a hadsereg offenzívájának hatásáról a polgári lakosságra. Azzal vádolták, hogy kapcsolatban állt a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) nevű lázadószervezettel, pénzt fogadott el a felkelőktől, hogy kormányellenes propagandát folytasson és szítsa az ellentéteket a kisebbségi tamilok és a többségi szingalézok között.

A tamil nemzetiségű Tisszanajagam beismerte tettét, később azonban azt mondta a bíróságon, hogy kényszer hatása alatt írta alá a beismerő vallomást.

A nyugati kormányok és a sajtószabadságot ellenőrző csoportok elítélték az újságíró letartóztatását. A Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) nevű nemzetközi szervezet szerint Srí Lankán legkevesebb nyolc újságírót gyilkoltak meg 2007 óta, másokat megvertek, megfélemlítettek, fogva tartottak vagy halállal fenyegettek meg.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter