Megjelent: 6 éve

Igényes manikűr - műkörmös gépekkel

A manikűr, a kezeinket szépítő kozmetikai technika rengeteg változáson ment keresztül az évtizedek során. Az első vendég körmök ragacsos illesztései után ma már műkörmös gépek állnak rendelkezésre a szebbnél szebb minták felvitelére és megszilárdítására. Ha jártál már manikűr szalonban, biztosan mindenféle eszközzel vették kezelésbe a körmeid. Lássuk, milyen kellékekre lenne szükséged, ha az otthonodban szeretnéd díszíteni a körmeidet.

A műkörmös gépek előtt - a műköröm esete a fogorvossal

Gondoltad volna, hogy a műkörömépítés és a fogászati eszközök rokonságban állnak egymással? Ezt annak a fogorvosnak köszönhetjük, aki bizony rágta a körmeit, de kitalálta, hogyan pótolja azokat.

Először ragasztóanyag nélkül próbált egy fogászati alapanyagot a köröm szélére illeszteni, ám ez nem jelentett tartós megoldást. Azonban kitartóan folytatta vizsgálódásait, hogy mivel is lehetne esztétikus módon pótolni a sérült körmöket, így végül egy fogpótlásra használt műanyagból készült el 1934-ben az első ún. 'tip', amelyet saját körömre lehetett ragasztani.

Ugyanígy fogorvosi alapanyagokból készült el az első acryl, avagy porcelán
műköröm. Az 50-es, 60-as évek kísérletezései után az 1970-es években már Európában is használták a műkörömépítés technikáját, és az alapanyag is egyre jobb minőségű lett, hiszen vékonyabb rétegben is elegendő volt felvinni, és tartósabb megoldást nyújtott. 1984-ben fejlesztették ki az UV fényre megkötő műkörömhöz ideális alapanyagot, s ezután következett a zselés állagú lakk megalkotása.

Műkörmös gépek otthoni manikűr szalonodba

● Műkörmös körömcsiszoló
A műkörömépítés egyik legfontosabb eszköze, amelyet a régi műköröm anyag eltávolítására és a kész köröm formára történő reszelésére használnak. A körömcsiszolóhoz különböző formájú csiszoló fejeket lehet kapni, amelyeket kopás után cserélni kell.

● Műkörmös porelszívó
A műkörömépítés tisztaságát biztosítja, hiszen a csiszolóval végzett munka során por, anyagszemcsék kerülnek a manikűrös asztalra. Gyakran az asztalba illeszkedik, széles felületével nagy területen képes felszívni a port, tulajdonképpen egy asztalba süllyesztett porszívó. Otthoni változata számodra is ajánlott.

● Műkörmös lámpa
Lényeges, hogy hosszú időn át tartósan képes legyen ugyanolyan hatékonysággal, fényerővel működni. Egy jó lámpa fénye nem halványulhat el, az optimális szárításhoz elengedhetetlen a használata. Léteznek UV, LED és ezen fényforrásokat vegyesen tartalmazó kombinált lámpák is.

A NetKlikk WebShopnál a műkörömépítéshez minden eszközt megtalálsz, nézz szét kínálatukban!
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek