Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Javulhat a mélyszegénységben élők helyzete - ígéri a kormány

A kormány segíteni akar a mélyszegénységben élőknek, hogy kitörhessenek kilátástalannak tűnő helyzetükből - jelentette ki Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Miskolcon.

A kidolgozott intézkedések a tanulási, munkavállalási és lakhatási feltételek javítását, az egészségügyi ellátáshoz való jobb hozzáférést tartalmazzák - mondta Balog Zoltán.

A mélyszegénység romákat és nem romákat egyaránt érint a vidéki Magyarországon. Ha megkezdődnek ezek a programok, két-három év múlva már lényegesen javulhat a mélyszegénységben élők helyzete - fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy ma már csaknem 200 ezren dolgoznak a közfoglalkoztatásban, Észak-Magyarországon ennek a programnak különösen jelentős a szerepe.

Éppen a tárcához tartozó területekre - az egészségügyre, az oktatásra, a kultúrára, a társadalmi felzárkózásra - kell Észak-Magyarországon különösen nagy hangsúlyt fektetni. Amikor hiányzik a tőke, nem megfelelő az infrastruktúra és a vállalkozói környezet, még inkább az emberi erőforrás adta lehetőségekre kell koncentrálni. Az emberi erőforrás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a régióban mindenképpen "ásványkincs", amelyre építeni lehet. Az állapota, a minősége azon múlik, milyen az egészségügy, az oktatás, és milyen a társadalmi felzárkózás - jelentette ki a miniszter.

Balog Zoltán kitért a gyermekjóléti feladatokra is, fontosnak nevezve a szemlélet formálását, a diszkrimináció elleni küzdelmet.

Demeter Ervin kormánymegbízott úgy fogalmazott: tizenhét szakigazgatási szerv került a kormányhivatalhoz, így - mint mondta - "tizenhét szemüvegen keresztül" láthatja a hivatal a problémákat, átfogó képet alakíthat ki a megye helyzetéről, illetve állíthatja össze a cselekvési programot.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter