Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Jelentkezzen ma a nemzeti honvéd díszegységbe!

Toborzónapot napot tart ma a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest helyőrség dandár 32. nemzeti honvéd díszegysége a Petőfi laktanyában.

Kun Szabó István dandártábornok, a dandár parancsnoka az MTI-nek elmondta: a jelentkezőket abba a három alegységből álló díszegységbe várják, amelyet legutóbb március 15-én is látni lehetett a Parlamentnél pirosban, fehérben és zöldben.

A "pirosak" a honvéd koronaőrség, tagjai a Parlamentben a korona mellett látnak el díszelgő és őrzési feladatokat. Ez év március 15. óta az ő feladataik közé tartozik a Kossuth téren, a Parlament előtti zászlófelvonás, illetve -levonás.

A második alegység a honvéd díszzászlóalj, amely az összes állami protokollrendezvény katonai tiszteletadását biztosítja, a "fehérek" alkotják a Kossuth téri nemzeti lobogó melletti díszőrséget is. A harmadik alegység a "zöldek", a palotaőrök a Sándor-palotánál adják az államfő protokolláris díszőrségét.

A Budapest helyőrség dandár ma színes programokkal – köztük a díszelgők bemutatójával, valamint katonazenekari előadással – várja az érdeklődőket a XI. kerületi Budaörsi úton lévő Petőfi laktanyában.

Kun Szabó István elmondta, hogy a díszegységbe megfelelő állóképességű, legalább 180 centiméter magas, 18 éven felüli férfiak jelentkezését várják, akik megfelelnek a kemény fizikai, pszichikai és egészségügyi követelményeknek.

A Magyar Honvédség valamennyi katonájához hasonlóan a díszelgők is rész vesznek egy alapkiképzésen, és szolgálatuk ideje alatt rendszeresek a kiképzések. A díszegység tagjainak is állandó készültségben kell állniuk a rendkívüli helyzetekben szükséges feladatok ellátására - hangsúlyozta a dandártábornok. Így volt ez tavaly nyáron is, amikor a Budapest helyőrség dandár díszegységének tagjai is segítették az árvízi védekezést.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk