Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Jelentkezzen ma a nemzeti honvéd díszegységbe!

Toborzónapot napot tart ma a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest helyőrség dandár 32. nemzeti honvéd díszegysége a Petőfi laktanyában.

Kun Szabó István dandártábornok, a dandár parancsnoka az MTI-nek elmondta: a jelentkezőket abba a három alegységből álló díszegységbe várják, amelyet legutóbb március 15-én is látni lehetett a Parlamentnél pirosban, fehérben és zöldben.

A "pirosak" a honvéd koronaőrség, tagjai a Parlamentben a korona mellett látnak el díszelgő és őrzési feladatokat. Ez év március 15. óta az ő feladataik közé tartozik a Kossuth téren, a Parlament előtti zászlófelvonás, illetve -levonás.

A második alegység a honvéd díszzászlóalj, amely az összes állami protokollrendezvény katonai tiszteletadását biztosítja, a "fehérek" alkotják a Kossuth téri nemzeti lobogó melletti díszőrséget is. A harmadik alegység a "zöldek", a palotaőrök a Sándor-palotánál adják az államfő protokolláris díszőrségét.

A Budapest helyőrség dandár ma színes programokkal – köztük a díszelgők bemutatójával, valamint katonazenekari előadással – várja az érdeklődőket a XI. kerületi Budaörsi úton lévő Petőfi laktanyában.

Kun Szabó István elmondta, hogy a díszegységbe megfelelő állóképességű, legalább 180 centiméter magas, 18 éven felüli férfiak jelentkezését várják, akik megfelelnek a kemény fizikai, pszichikai és egészségügyi követelményeknek.

A Magyar Honvédség valamennyi katonájához hasonlóan a díszelgők is rész vesznek egy alapkiképzésen, és szolgálatuk ideje alatt rendszeresek a kiképzések. A díszegység tagjainak is állandó készültségben kell állniuk a rendkívüli helyzetekben szükséges feladatok ellátására - hangsúlyozta a dandártábornok. Így volt ez tavaly nyáron is, amikor a Budapest helyőrség dandár díszegységének tagjai is segítették az árvízi védekezést.
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter