Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Jelentkezzen ma a nemzeti honvéd díszegységbe!

Toborzónapot napot tart ma a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest helyőrség dandár 32. nemzeti honvéd díszegysége a Petőfi laktanyában.

Kun Szabó István dandártábornok, a dandár parancsnoka az MTI-nek elmondta: a jelentkezőket abba a három alegységből álló díszegységbe várják, amelyet legutóbb március 15-én is látni lehetett a Parlamentnél pirosban, fehérben és zöldben.

A "pirosak" a honvéd koronaőrség, tagjai a Parlamentben a korona mellett látnak el díszelgő és őrzési feladatokat. Ez év március 15. óta az ő feladataik közé tartozik a Kossuth téren, a Parlament előtti zászlófelvonás, illetve -levonás.

A második alegység a honvéd díszzászlóalj, amely az összes állami protokollrendezvény katonai tiszteletadását biztosítja, a "fehérek" alkotják a Kossuth téri nemzeti lobogó melletti díszőrséget is. A harmadik alegység a "zöldek", a palotaőrök a Sándor-palotánál adják az államfő protokolláris díszőrségét.

A Budapest helyőrség dandár ma színes programokkal – köztük a díszelgők bemutatójával, valamint katonazenekari előadással – várja az érdeklődőket a XI. kerületi Budaörsi úton lévő Petőfi laktanyában.

Kun Szabó István elmondta, hogy a díszegységbe megfelelő állóképességű, legalább 180 centiméter magas, 18 éven felüli férfiak jelentkezését várják, akik megfelelnek a kemény fizikai, pszichikai és egészségügyi követelményeknek.

A Magyar Honvédség valamennyi katonájához hasonlóan a díszelgők is rész vesznek egy alapkiképzésen, és szolgálatuk ideje alatt rendszeresek a kiképzések. A díszegység tagjainak is állandó készültségben kell állniuk a rendkívüli helyzetekben szükséges feladatok ellátására - hangsúlyozta a dandártábornok. Így volt ez tavaly nyáron is, amikor a Budapest helyőrség dandár díszegységének tagjai is segítették az árvízi védekezést.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter