K+F: nagy projektek és a fiatalok itthon tartása "/>
Megjelent: 12 éve

K+F: nagy projektek és a fiatalok itthon tartása

A pályázati források átlátható szétosztásának és a kutatói utánpótlás biztosításának fontosságát hangsúlyozta Molnár Károly, kutatás-fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter bemutatkozó sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Nem szétaprózott, kis pályázatokat, hanem koncentrált, nagy projekteket kell támogatni - mondta a miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Molnár Károly fontosnak nevezte, hogy a fiatal kutatók részt vegyenek külföldi részképzéseken, de olyan feltételek legyenek itthon, hogy vissza is térjenek. Ennek feltételeit a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA) közösen kívánja megteremteni.

Hozzátette, hogy az MTA-val mindenképpen együtt szeretne működni, s igényli a tudósok kritikai észrevételeit is. "Az MTA tudós testülete olyan szellemi potenciált képvisel, amelyre nem támaszkodni butaság lenne" - mondta.

Molnár Károly a feladatai között említette a szétaprózott, különböző minisztériumokhoz rendelt tevékenységek összehangolását is.

Kitörési pontként nevezte meg a nemzetközi kapcsolatok erősítését, s kiemelten szólt a tehetséggondozásról és az innovációról, amely a versenyképesség szempontjából különösen fontos Magyarország számára.

Molnár Károly elmondta, hogy június 1-jével mond le a Műegyetem rektori tisztségéről, az augusztusban amúgy is esedékes vezetőváltásig rektorhelyettes áll majd az intézmény élén.

Még egy hónapig látja el feladatait a Paksi Atomerőműnél elnökségi tagként - tette hozzá.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter