Megjelent: 12 éve

Keresztbe tettek a közterhek növekedései a TEVÁ-nak

Bár érzékenyen érintették a generikus gyógyszerek vezető gyártóját, a TEVÁ-t is a közterhek növekedései, nem tett le debreceni leányának további bővítéséről. Ugyanakkor más fejlesztéseit, mint például új gödöllői kutatóközpontjának létesítését újragondolja - mondta a Napi Gazdaságnak Gerard Van Odijk, a Teva Europe elnök-vezérigazgatója.

Az elnök-vezérigazgató szerint ugyan a távol-keleti országok kedvezőbb munkabéreket tudnak felkínálni, mint Európa, ám a gyógyszergyártás bizalmi üzletág, éppen ezért nem szabad elfelejteni, hogy az országok gyakorta támogatásokkal bírják maradásra a meglévő gyártóbázisokat. Igaz, az utóbbi időben éppen ezzel szemben történtek lépések, hiszen olyan pluszterheket raktak a magyarországi gyógyszergyártókra, amelyek jelentős veszteségeket okoztak. Gerard Van Odijk a szolidaritási adót ugyan nem kifogásolja, hiszen azt mindenkinek fizetnie kell, de a gyógyszeriparra kiszabott 12 százalékos pluszelvonást nem tartja méltányosnak.

Ennek is köszönhető, hogy a TEVA újragondolja fejlesztési, illetve beruházási terveit, köztük a debreceni Biogal kapacitásbővítését és az új, gödöllői kutatási központ építését - mondta az elnök-vezérigazgató. Visszavonulót azonban nem fújnak, különösen, mivel megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő áll rendelkezésre hozzá, a debreceni egyetem által szolgáltatott tudományos háttérről nem is szólva. A kutatást azonban a gyártással együtt kell fejleszteni, ezért alaposan át kell gondolni az ilyen grandiózus beruházásokat - számol be a Napi Gazdaság.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter