Megjelent: 6 éve

Késhet a nyugdíj az értékszállítók sztrájkja miatt

Kedden éjféltől határozatlan ideig beszünteti a munkát az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének a JNT Security Kft.-nél működő tagszervezete, miután nem tudtak megegyezni a bérekről a munkáltatóval - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége portálunkkal.

images

A Munkástanácsok Országos Szövetsége személy- és vagyonvédelmi ágazatát alkotó Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének 160 tagja dolgozik a JNT Security Kft.-nél. A JNT Security Kft. a Magyar Posta értékszállító és értékfeldolgozó leányvállalata, országszerte több helyszínen van telephelye, alkalmazottainak a száma 590.


A HR Portálnak eljuttatott közlemény szerint a szakszervezet az alapbérek átlagos 5 százalékos növelését, valamint a béren kívüli juttatások 22.000 Ft/fő/év összegű növelését kérte a Magyar Posta leányvállalatától. Ám a munkáltató 1,5 százalékkal, később 1,6 százalékos béremelésre tett javaslatot.

Az elhúzódó tárgyalások során a munkavállalók türelme elfogyott és március 27.-én sztrájkbizottságot alakítottak.

A sztrájkbizottság folyamatosan tárgyalt a JNT Security Kft. képviselőivel, sőt a szakszervezet a munkáltató kérésére 2015. április 10.-én részletes, a teljes munkavállalói létszámot lefedő és az egyes kereseti sávokat konkrétan meghatározó alapbér fejlesztési javaslatot nyújtott át a tárgyalások során. Ez a javaslat az 5 százalékos emelésen belül nem csak az alapbérek fejlesztését tartalmazta, hanem fedezetet biztosított a béren kívüli juttatások megemelt kifizetésére is - derül ki a szakszervezet közleményéből.

Mivel a munkáltató az általa ajánlott keresetfejlesztési ajánlaton nem akart változtatni a tárgyalások során, a sztrájkbizottság kénytelen volt bejelenteni a határozatlan idejű sztrájk elindítását - írják.

A sztrájkbizottság a kialakult helyzetért elsősorban a JNT Security Kft. vezetését, valamint a Magyar Posta Zrt. tulajdonosi képviseletében eljáró és a tulajdonosi jogköröket gyakorló Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vezetését tartja felelősnek.

A JNT Security Kft. vezetését azért tartják felelősnek, mert több hónapig annak tudatában tárgyalt a szakszervezeti delegációval, hogy a jóváhagyott üzleti terv hiányában nincs felhatalmazása a szakszervezeti kérésnek eleget tenni és nem tudatosította a tulajdonosi képviselőkben a helyzet tarthatatlanságát. Továbbá segítséget nyújtott egy olyan új szakszervezet létrehozásában, mely mesterségesen felduzzasztott létszáma alapján reprezentatívvá válhatott, és megegyezési szándékai - érdekes módon - egybevágtak a munkáltatói akarattal és a keresetfejlesztési javaslatokkal - olvasható a sajtóanyagban.

Felelősségét növeli, hogy 2015. április 17.-én az újonnan létrehozott szakszervezettel, jogellenesen külön megállapodást akart kötni egy új konstrukciós keresetfejlesztés megvalósítása érdekében, mely nyomokban sem tartalmazza a JNT munkavállalóinak keresetfejlesztési igényeit.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a JNT sztrájkbejelentés előtt egyoldalú munkáltatói javaslatot tett: minden munkavállalót 2015. január 1-től visszamenőleg egységesen 3.000 Ft/hó bérfejlesztésben részesít, ami éves szinten - bérsávoktól független differenciálás nélkül - megegyezik a tárgyalásokon már bejelentett, de az ÉŐDSZ szakszervezet által el nem fogadott 1,6 százalékos alapbér fejlesztési javaslattal - írják sajtóközleményükben.

A szakszervezet szerint a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vezetése azért tartozik felelősséggel a kialakult helyzetért, mert a Magyar Posta Zrt. tulajdonosi képviselőjeként nem biztosított olyan pénzügyi eszközrendszert a tárgyalások során, amivel a kialakult helyzet elkerülhető lett volna.

A munkavállalók a sztrájk tekintetében elszántak, a szakszervezeti követelések mellett állnak.

A szakszervezet korábban közölte: egy munkabeszüntetés az értékszállítás és a pénzfeldolgozás területén okoz fennakadásokat. Így a pénzmozgások, amelyekhez a Magyar Postának köze van, elakadhatnak, például a nyugdíj, a villanyszámla sem érkezne meg a várt időben. Így ezekre a következményekre készülhetünk a kedd éjfélkor kezdődő sztrájk miatt.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A magyar Bosch átlagosan 8 százalékkal emeli a béreket

A bónuszokkal és cafetéria-elemekkel együtt átlagosan 8 százalék körüli béremelést hajt végre a Bosch a hatvani, miskolci és maklári egységében. Teljes cikk

Kétmilliárddal támogat meg a kormány 3 japán autóipari céget

Három japán vállalat összesen 6,5 milliárd forint összegű autóipari beruházást hajt végre Magyarországon, ehhez a kormány 2 milliárd forint... Teljes cikk

A Heineken is kapott a munkahelyvédő beruházási támogatásból

465 munkahely megőrzését vállalta a Heineken Hungária, amely 270 millió forintos állami támogatással valósít meg egy 540 milliós beruházást. Teljes cikk