Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Kétmillió londoni utast érint a sztrájk

Huszonnégy órás metrósztrájk kezdődött tegnap Londonban. A szakszervezetek és a munkáltató között nincs megegyezés a bevezetés előtt álló éjszakai műszakért járó fizetésről.

Szerda este 18.30-kor az összes metróállomás bezárt, a közlekedés csütörtökön napközben is szünetel a metropoliszban, és várhatóan majd csak pénteken áll helyre. A közlekedési vállalat az üzemben lévők mellett további 250 buszt küld az utakra, hogy megpróbálja enyhíteni a káoszt.

Az előző sztrájkot alig egy hónapja, július 8-án és 9-én tartották. A mostani munkabeszüntetés a legóvatosabb becslések szerint is kétmillió utast érint, a várható veszteség pedig eléri a napi 300 millió fontot. A londoni metró 11 vonalán 270 állomás van, évente több mint 1,2 milliárd utast szállít, amivel a világ 11. legforgalmasabb metróhálózata.

A London Underground 200 fontos pótlékot ígért a metróvezetőknek az éjszakai műszakra, az állomáson dolgozóknak pedig 500 fontot, valamint ígéretet tett arra, hogy bevezeti a 32 órás, négynapos munkahetet. Az alkalmazottakat tömörítő négy szakszervezet azonban elutasította az ajánlatot, és egységesen a sztrájk mellett döntött.

A brit fővárosban szeptember 12-én indulna az éjszakai metróközlekedés.

A szakszervezetek és a munkáltató leghamarabb a jövő héten kezdi újra az egyeztetéseket.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter