Megjelent: 7 éve

Kika: több tízezerrel kevesebbet keresnek a dolgozók

Átlagosan 20-40 ezer forinttal keresnek kevesebbet a Kika magyarországi dolgozói a cafeteriakeret megvágása miatt, emellett a napi munkaidő csökkentése is bérkiesést okoz - olvasható a Népszabadságban.

images

A Kika magyarországi vezetése szerint a bútor-kiskereskedelem forgalmának visszaesése miatt kellett a dolgozók juttatásaiból faragni, de ennek ellenére szeretnék megőrizni a munkahelyeket.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) azt állítja: a cégvezetés döntései nyomán átlagosan 20-40 ezer forinttal kevesebbet visznek haza az áruházlánc dolgozói. Az érdekképviselet inflációkövető béremelést és a tavalyival megegyező szintű cafeteriakeretet szeretne.

A KASZ szerint két ütemben is csökkent a cafeteriakeret. Az első lépcsőben a dolgozók többségénél a keretet 35,7 százalékkal mérsékelték, a jobban keresőktől teljes egészében meg is vonták. Januárban pedig a csökkentett keretet is megfelezték. Emellett a dolgozók napi munkaideje egy-két órával rövidült, ami újabb bérkiesést okozott. A szakszervezet szerint a jutalékrendszer is feszültségeket okoz, mert a menedzsment nem veszi figyelembe, hogy szűkül a piac.

A vezetés ezzel kapcsolatban annyit közölt: a jutalékrendszer évek óta változatlan.

Népszabadság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter